Places logo
Menu

Werknemers ontslaan door hulp van Kunstmatige Intelligentie?

Werknemers ontslaan door hulp van Kunstmatige Intelligentie?

Kunstmatige Intelligentie (KI) lijkt voor veel mensen nog toekomstmuziek, maar niets is minder waar. Ondernemers kunnen deze nieuwe technologie inzetten om aspecten van hun bedrijf te verbeteren. Bedrijven zoals Amazon, Google, Apple en Samsung gingen u al voor, maar niet alleen voor grote bedrijven is dit een waardevolle ontwikkeling. Places Nieuws werkte voor u uit waar uw voordelen kunnen liggen met deze technologie.

Wat is Kunstmatige Intelligentie nou eigenlijk?

Het beeld dat veel mensen bij deze twee woorden hebben is een robot die het werk van mensen voor ons doet. Maar bij KI gaat het niet om uiterlijk, maar om inhoud. KI-programma"s zijn goed in het herkennen van allerlei patronen en opvallendheden die soms niet te zien zijn door mensen. Een voorbeeld is de door KI ontdekte verschillen in patronen van elektrische hersensignalen tussen mannen en vrouwen. Er was al bekend dat er anatomisch een aantal verschillen zijn, maar het verschil in patronen is niet te zien voor mensen. KI kan dus nieuwe ontdekkingen doen of veel tijd besparen.

Uw onderneming en KI

Een van de dingen die kunnen verbeteren met behulp van KI is uw website. KI kan monitoren wat uw bezoekers doen, net als Google Analytics, maar dan met de extra hulp van het herkennen van patronen. Opvallendheden worden bijvoorbeeld door het programma Hunch op een rijtje gezet. Ook kan KI ervoor zorgen dat uw website bezoekers een gepersonaliseerde versie zien, waardoor zij langer op uw website blijven.

Verder kan het u tijd besparen om KI te gebruiken bij het verslag doen van uw jaarcijfers en andere cijfermatige informatie. Het programma Quill kan bijvoorbeeld cijfers omzetten in een financieel verslag en ingewikkelde verbanden leggen.

Vervangt Kunstmatige Intelligentie werknemers?

Op dit moment is KI voornamelijk goed in de patronen en het herkennen van allerlei zaken. Maar het volledig overnemen van banen van anderen is nog niet aan de orde. Wel wordt het werk allemaal efficiënter. Radiologen moesten bijvoorbeeld voorheen zelf alle informatie over een patiënt bij elkaar krijgen om een goed beeld te vormen. KI helpt nu bij het verwerken van informatie uit medische scans, röntgenfoto"s, patiëntendossiers, notities en indien van toepassing genetische informatie. Vooralsnog maakt het de radioloog echter nog niet overbodig. KI is dus vooralsnog ondersteunend aan menselijke arbeidskrachten. Ontsla uw werknemers voorlopig maar niet!

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!