Places logo
Menu

Werk aan de (woon)winkel: Driekwart websites woonwinkels niet beveiligd en responsive

Werk aan de (woon)winkel: Driekwart websites woonwinkels niet beveiligd en responsive

Het wordt steeds belangrijker dat ondernemers hun websites goed beveiligen. Vertrouwelijke informatie moet versleuteld verzonden worden, zodat gegevens van websitebezoekers niet onderschept kunnen worden. Telefoonboek.nl onderzocht hoeveel websites van woonwinkels uit haar database goed beveiligd zijn. Hierbij is gekeken of de websites voorzien zijn van een SSL-certificaat op de startpagina. Daarnaast is onderzocht of websites geoptimaliseerd zijn voor het gebruik op een mobiele telefoon.

Websitebezoekers

Websitebezoekers kunnen op meerdere manieren zien of een website goed beveiligd is. Zo toont een groen slot in de adresbalk van de browser aan dat de website goed beveiligd is. Bovendien is een website met SSL-certificaat te herkennen aan de URL, die begint met "HTTPS" in plaats van "HTTP". Op websites met een SSL-certificaat worden de gegevens, welke uitgewisseld worden tussen bezoekers en een website, versleuteld en zijn daardoor niet leesbaar voor hackers en cybercriminelen.

Google Chrome

Sinds 23 juli laat Google Chrome nog duidelijker zien of een website veilig of onveilig is. Websites met alleen HTTP krijgen het label 'niet veilig'. Deze maatregel van Google Chrome kan serieuze impact hebben op het websitebezoek, de online reputatie en de ranking van van organisaties. Bezoekers kunnen hierdoor websites met HTTP minder vertrouwen en hun gegevens minder snel delen. Google Chrome is met een marktaandeel van 60 procent de populairste browser ter wereld. Dat betekent dat het grootste deel van je bezoekers de melding krijgt dat je website onveilig is, als je nu nog niet naar HTTPS bent overgestapt.

SSL-beveiliging woonwinkels

Van de 1149 bedrijven die geregistreerd staan bij Telefoonboek.nl in de categorie "woonwinkel" en een werkende website hebben, bleken 281 websites in het bezit te zijn van een SSL-certificaat. Dat betekent dat slechts 24,5 % van de websites online beveiligd is door middel van een SSL-certificaat. Daarentegen is 75,5% van de geregistreerde websites niet in het bezit van een SSL-certificaat. De online privacy van bezoekers op deze websites kan hierdoor niet gegarandeerd worden. Dit kan potentiële bezoekers afschrikken. Ronny Oonk, manager van Places Websites, zegt hierover: "Zeker nu Google meer waarde hecht aan online beveiliging van websites en het bezit van een SSL-certificaat invloed heeft op de ranking van zoekresultaten, is het van belang dat websites hier aan voldoen."

Responsiveness

Om de gebruiksvriendelijkheid van een website te beoordelen is vooral responsiveness belangrijk. Een responsive website past zich aan het formaat van het scherm van de gebruiker aan. Aangezien men websites steeds vaker met een telefoon bezoekt, is een responsive website erg belangrijk. 880 websites zijn niet responsive, tegenover 269 websites die wel responsive zijn. Voor ruim driekwart van de woonwinkels is er zeker werk aan de winkel.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!