Places logo
Menu

Weinig websites van reinigingsbedrijven zijn beveiligd en mobielvriendelijk

Weinig websites van reinigingsbedrijven zijn beveiligd en mobielvriendelijk

De zomervakantie is voor veel huishoudens en bedrijven een goede tijd voor een grote schoonmaak. Voor mensen die zelf liever niet aan de slag gaan zijn er genoeg bedrijven die dit voor hen willen doen. Een schoonmaak- of reinigingsbedrijf is snel gevonden op het internet. Op de meeste websites staat duidelijk beschreven wat de bedrijven doen. Uit onderzoek van Telefoonboek.nl blijkt helaas dat veel van deze websites niet aan alle 'website-eisen' voldoen. Zo heeft de meerderheid een onveilige verbinding en zijn veel websites niet goed zichtbaar op een mobiele telefoon.

Onderzoek

Telefoonboek.nl heeft onderzoek gedaan naar de websites van reinigings- en schoonmaakbedrijven. In totaal zijn er 2.117 werkende websites binnen deze branche geregistreerd bij Telefoonboek.nl. In dit onderzoek is gekeken naar in hoeverre de werkende websites van deze bedrijven responsive en beveiligd zijn. Een website is responsive wanneer deze meebeweegt met de schermgrootte van het apparaat waarop de website wordt getoond.

Responsive

Uit onderzoek blijkt dat 38% van de websites als responsive wordt beoordeeld. Dit betekent dat het merendeel van de websites van reinigings- en schoonmaakbedrijven niet responsive is (62%). Een responsive website staat gelijk aan een mobielvriendelijke website. Het is erg belangrijk dat een website mobielvriendelijk is. Wanneer dit niet het geval is zullen bezoekers die de website via hun mobiele telefoon bezoeken eerder afhaken.

Belangrijke punten

Bedrijven die aan de slag willen gaan met het responsive maken van hun website, moeten rekening houden met een aantal punten. Ten eerste is het belangrijk dat de website niet te veel afbeeldingen bevat, daardoor duurt het laden van de pagina op een mobiel namelijk een stuk langer. Zorg daarnaast voor een goede navigatie op de website, dit kan door middel van een duidelijk menu. Bezoekers kunnen dan zo snel mogelijk de informatie vinden die zij zoeken.

Veiligheid

Uit het onderzoek blijkt bovendien dat slechts 14% van de websites van reinigings- en schoonmaakbedrijven beveiligd is. Dit betekent dat 86% van de onderzochte websites niet beveiligd is. Een veilige website is te herkennen aan een URL die begint met "https://" in plaats van "http://". Bovendien staat er bij een veilige website ook een groen hangslot naast de URL die aanduidt dat het dataverkeer op de website niet zomaar onderschept kan worden door hackers en andere partijen. Een HTTPS garandeert drie dingen: vertrouwelijkheid, authenticiteit en integriteit. Bedrijven die een veilige website willen, moeten online een SSL-certificaat aanvragen. Dit certificaat kan vervolgens geïnstalleerd worden op de webserver. Peter Davelaar, manager van Places Websites benadrukt dat een beveiligde website niet alleen voor bezoekers belangrijk is. "Een beveiligde website verhoogt ook de positie van de website in de zoekresultaten van Google. Zeker de moeite waard om even naar te kijken dus."

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!