Places logo
Menu

Week van het jonge kind: bereikbaarheid kinderopvang

Week van het jonge kind: bereikbaarheid kinderopvang

Van 10 tot 15 april vindt de week van het jonge kind plaats. In deze week wordt aandacht geschonken aan de pedagogische ondersteuning van kinderen in hun eerste levensjaren. De kinderopvang speelt daar natuurlijk een grote rol in. Daarbij is de communicatie tussen de begeleiders en ouders natuurlijk cruciaal: daarom onderzocht Telefoonboek.nl ter ere van deze week de telefonische bereikbaarheid van kinderdagverblijven.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 17.670 telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'Kinderdagverblijf'. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 96 van de 17.670 kinderdagverblijven het geval, hetgeen neerkomt op 0,5% van de gevallen. Dat betekent dat maar liefst 99,5% van de onderzochte telefoonnummers weinig tot geen klachten krijgt over de telefonische bereikbaarheid.

Weinig klachten

Ook gekeken naar de bereikbaarheidscijfers per provincie is er geen regio die echt uit de toon valt: de provincie met relatief de meeste klachten is Drenthe. Hier werd bij 1,3% van de kinderdagverblijven meer dan drie belpogingen geregistreerd. In Utrecht waren dat er slechts 0,1%. Tevens zijn er vrijwel geen uitschieters in de lijst van kinderdagverblijven met meer dan drie mislukte belpogingen: het bedrijf met de meeste klachten was het hoofdkantoor van Partou (17 mislukte belpogingen).

Goed voorbeeld

"De cijfers in deze branche stellen een goed voorbeeld wat betreft de telefonische service" stelt Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice. "Dat is voor de ouders ook een pak van het hart: zij willen natuurlijk te allen tijde kunnen bellen, aangezien het hier om de mede-opvoeding van hun kinderen gaat."

Percentage slecht bereikbaar per provincie

Drenthe 1,3%

Flevoland 0,8%

Gelderland 0,8%

Groningen 0,8%

Overijssel 0,7%

Zuid-Holland 0,7%

Noord-Brabant 0,5%

Limburg 0,4%

Noord-Holland 0,4%

Zeeland 0,3%

Friesland 0,2%

Utrecht 0,1%

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!