Places logo
Menu

Veel websites van uitvaartcentra voldoen nog niet aan de eisen van tegenwoordig

Veel websites van uitvaartcentra voldoen nog niet aan de eisen van tegenwoordig

Net als in andere branches zijn er in de uitvaartbranche veel ontwikkelingen. De gebouwen veranderen en worden duurzamer. Maar ook de beleving van de uitvaart verandert, hoewel koffietafels vroeger veelal sober waren met een kop koffie en een plak cake is dat tegenwoordig anders. De nadruk ligt meer op het vieren van het leven en dat doen mensen tijdens de koffietafel soms liever met een borrel en een hapje. Uitvaartcentra moeten ook online met ontwikkelingen mee. Voldoen de websites van uitvaartcentra aan de online eisen van tegenwoordig? Places zocht het uit.

Online beveiliging

Door de toename van het aantal cyberincidenten is het tegenwoordig erg belangrijk om veilig op het internet te gaan. Vooral bij websites waar mensen persoonlijke gegevens achterlaten is het belangrijk dat deze niet onderschept kunnen worden. Een HTTPS-beveiliging kan voorkomen dat gegevens op een website onderschept worden door buitenstaanders. HTTPS staat voor HyperText Transfer Protocol Secure. Dit betekent dat de communicatie tussen bezoekers en de website versleuteld is. Uit ons onderzoek blijkt dat 44% van de websites van uitvaartcentra over een HTTPS-beveiliging beschikt. Het merendeel van de websites (56%) beschikt dus niet over een goede beveiliging.

Voordelen HTTPS

Een HTTPS-beveiliging heeft verschillende voordelen. Het kan ten eerste de bezoekers van de website een veilig en vertrouwd gevoel geven. Ten tweede is een HTTPS-beveiliging goed voor de vindbaarheid in Google. Een website die veilig is wordt door Google namelijk hoger in de zoek ranking geplaatst.

Responsiveness

Omdat steeds meer mensen een website vanaf hun mobiele telefoon bezoekt, is het belangrijk dat een website responsive is. Dit betekent dat de website meeschaalt met de grootte van het apparaat waarop de bezoeker kijkt. Uit ons onderzoek blijkt dat slechts 16% van websites van uitvaartcentra responsive is. Een groot deel (84%) is dus nog niet goed zichtbaar op de mobiele telefoon.

Een professionele website laten maken hoeft niet duur en complex te zijn. Places heeft al veel ondernemers geholpen met het maken van een website tegen een voordelig tarief. Wilt u graag een website laten maken voor uw bedrijf? Vraag informatie aan en ontdek de voordelen van Places Websites.

Ontdek Places Websites

In dit onderzoek is gekeken naar websites van uitvaartcentra die geregistreerd staan op Telefoonboek.nl. Telefoonboek.nl is een online bedrijvengids waar bezoekers contactinformatie over bedrijven kunnen vinden. In totaal zijn er 1.263 websites van geregistreerde uitvaartcentra beoordeeld op online veiligheid en 560 op responsiveness.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!