Places logo
Menu

Websites van schildersbedrijven onder de loep: voldoen ze aan de eisen?

Websites van schildersbedrijven onder de loep: voldoen ze aan de eisen?

De bouwsector heeft een groeiend tekort aan vaklieden en ook schilders zijn een zeldzamer ras. In vier jaar tijd daalde het aantal leerlingen in de opleiding schilderen en decoratie zelfs met 10%. Mensen die op zoek zijn naar een goede en beschikbare schilder moeten soms lang zoeken. Vaak kijken ze op internet om een geschikte schilder te vinden. Op websites van schildersbedrijven hopen ze meer informatie te vinden. Voldoen de websites van schildersbedrijven aan de eisen van tegenwoordig?

Veilige websites

Technologie ontwikkelt zich snel en dat betekent dat de kwaliteit van websites ook verandert. Het is tegenwoordig erg belangrijk dat een website voldoet aan de gestelde veiligheidseisen. Deze eisen gaan vooral om een veilige verbinding waarbij data versleuteld wordt. Deze beveiliging is van belang als u gegevens moet achterlaten op een website. Als u een afspraak wilt maken met een schildersbedrijf wordt soms gevraagd om persoonlijke gegevens achter te laten. U wilt niet dat deze persoonlijke gegevens onderschept worden door derden. Daarom is de juiste versleuteling nodig.

Wat is de juiste versleuteling?

Een SSL certificaat zorgt ervoor dat er een goede beveiliging is tussen de server van een website en een internet browser. Dit staat voor Secure Sockets Layer (SLL) en maakt gebruik van een HTTPS-protocol. HTTPS staat voor HyperText Transfer Protocol Secure en heeft als doel de veilige uitwisseling van data. U herkent dit door een (groen) slotje aan het begin van een URL, gevolgd door HTTPS. Dit zorgt ervoor dat de gecommuniceerde data versleuteld wordt, in tegenstelling tot een HTTP verbinding waarbij data niet wordt versleuteld en zichtbaar is voor bijvoorbeeld internetcriminelen.

Onderzoek

In totaal zijn er 2.781 websites van schildersbedrijven onderzocht op veiligheid. De data van dit onderzoek is afkomstig van Telefoonboek.nl. Uit het onderzoek blijkt dat slechts 15% van de bedrijven over een HTTPS verbinding beschikt. Dit betekent dat een groot deel van de websites niet goed beveiligd is (85%). Naast de veiligheid van de webverbinding is er ook gekeken hoe de websites scoren op responsiveness. Een responsive website draait mee met de grootte van het scherm waarmee een website bezocht wordt. In totaal zijn er 1.428 websites onderzocht op responsiveness. Daarvan bleken 429 websites (29%) responsive te zijn. Het grootste deel van de websites is dus niet responsive (71%). Dit kan nadelig zijn voor de gebruiksvriendelijkheid van de website. Steeds meer mensen bezoeken namelijk een website met hun telefoon. Websites die niet responsive zijn, zijn niet goed zichtbaar op een telefoon en daardoor kan bepaalde informatie lastig te vinden zijn. Met een Google Mobielvriendelijkheid test kunt u gemakkelijk zien of uw website responsive is.

Een professionele website laten maken hoeft niet duur en complex te zijn. Places heeft al veel ondernemers geholpen met het maken van een website tegen een voordelig tarief. Wilt u graag een website laten maken voor uw bedrijf? Vraag informatie aan en ontdek de voordelen van Places Websites.

Maak hier een Places Website

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!