Places logo
Menu

Websites luchttransport onder de loep: veilig een winterzonvakantie boeken?

Websites luchttransport onder de loep: veilig een winterzonvakantie boeken?

In deze koude Januari-maand zoeken reizigers graag de zon op. De populairste bestemmingen van deze maand vindt je dan ook aan de andere kant van de wereld. Hier schijnt de zon wel en zijn de temperaturen warm (boven de 30 graden) en aangenaam, tegenover de temperaturen die tot onder het vriespunt kunnen lopen in ons koude kikkerlandje. Thailand, Sri Lanka en Cuba zijn bijvoorbeeld ideale bestemmingen voor een winterzonvakantie. Wel moet er eerst het een en ander geregeld worden voor je op reis kunt, zoals het boeken van vliegtickets. Telefoonboek.nl nam de proef op de som en onderzocht de websites van bedrijven in de branche 'luchttransport'.

Tweevijfde websites werkt

In totaal staan op Telefoonboek.nl 187 bedrijven geregistreerd in de categorie 'luchttransport'. Hieronder vallen vliegtuigmaatschappijen, maar ook organisaties die zich bezighouden met bijvoorbeeld luchtballonvaart en vliegtuigsimulatoren. Van deze bedrijven heeft 40% een werkende website (76 bedrijven).

SSL-certificaat

Een goede website beveiliging is te herkennen aan een SSL-certificaat. Websites met een SSL-certificaat hebben een groen slotje in de adresbalk en de url begint met https. Bezoekers weten daardoor zeker dat er niet stiekem iemand meekijkt als zij gegevens achterlaten op je website. Vooral wanneer je met gevoelige klantinformatie werkt, zoals adres- of bankgegevens, werkt is een SSL-certificaat belangrijk. In de luchttransport branche worden websites regelmatig gebruikt om vluchten te boeken en afspraken in te plannen. Daardoor heeft een SSL-certificaat in deze branche zeker toegevoegde waarde.

Bijna 80% niet goed beveiligd

Helaas blijken niet alle bedrijven in de luchttransport dit te beseffen. Een groot deel heeft geen SSL-certificaat: 60 van de 76 bedrijven heeft een url die begint met http. Dat houdt in dat 16 bedrijven wel goed bezig zijn wat betreft de beveiliging van hun website. Niet alleen het vertrouwen van de websitebezoeker wordt hier door gewonnen, deze websites zijn ook beter vindbaar in Google. Google hecht namelijk veel waarde aan websites die beveiligd zijn met een SSL-certificaat.

Responsiviteit

Over Google gesproken, de zoekmachine vindt een goed zichtbare en gebruiksvriendelijke website ook belangrijk. Omdat steeds meer mensen websites bekijken via hun mobiel of tablet, is een responsieve website onmisbaar tegenwoordig. Responsiviteit is het vermogen van een website om zichzelf aan te passen aan verschillende schermresoluties. Ook op dit gebied kunnen bedrijven in de luchttransport zich nog ontwikkelen: de meerderheid (61%) is niet responsive, tegenover 39% van de websites die wel responsive is.

Voor zowel een betrouwbaar en positief imago bij klanten als je ranking in Google zijn een SSL-certificaat en een responsieve website essentieel. Jeroen Rutten, manager van Places Websites: 'Op dat gebied kunnen luchttransport bedrijven nog veel verbeteren. Hopelijk gaan zij hiermee aan de slag en tillen zij hun website naar een hoger niveau.'

Ontdek Places Websites

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!