Places logo
Menu

Websites van bouwbedrijven kunnen nog veel verbeteren

Websites van bouwbedrijven kunnen nog veel verbeteren

Er zijn nog nooit zoveel bouwbedrijven in Nederland geweest als op dit moment. In 2019 groeide het aantal bouwbedrijven met 8% tot bijna 128.000. Dit komt vooral omdat er enorm veel eenmanszaken bij zijn gekomen de afgelopen tijd. Van al die bouwbedrijven zijn er volgens Telefoonboek.nl 9.359 bedrijven met een werkende website geregistreerd. Hoe veilig zijn deze websites en hoe gebruiksvriendelijk presteren ze? Places.nl zocht het voor u uit.

Een veilige website

Een veilige website is een site waarbij uw persoonsgegevens versleuteld zijn en niet bereikbaar voor internetcriminelen. De URL van een website kan verraden of de site al dan niet veilig is om te gebruiken. Staat er "http" voor de URL, dan is dit de basis voor een website. De website is in dit geval niet beveiligd. Pas op het moment dat er "https" voor staat, is de site veilig om te gebruiken. De "s" die wordt toegevoegd aan de afkorting staat voor secure. Vaak wordt deze veiligheid nog extra uitgelicht door het slotje voor de URL, dit slotje laat u weten of de website is beveiligd of niet.

Een veilige website is van belang voor uw bedrijf aangezien veilige websites eerder door Google worden laten zien wanneer er een zoekopdracht gedaan wordt.

Websites van bouwbedrijven niet erg veilig

Van de ruim 9.000 websites die onderzocht zijn, heeft maar 35% een https-beveiliging en dus een SSL-certificaat.. Bij de overige 65% is het dus niet zeker dat persoonsgegevens veilig zullen zijn wanneer klanten de website van een bouwbedrijf bezoeken.

Een SSL-beveiliging is van belang om de persoons-, bank- en overige gegevens van klanten en websitebezoekers te beschermen. Wanneer u op uw website een contactformulier heeft kunnen mensen hun gegevens achterlaten en als uw site niet versleuteld is, zouden die gegevens onderschept kunnen worden.

Gebruiksvriendelijkheid niet het grootste aandachtspunt

Naast SSL-certificaten worden websites ook getest en beoordeeld op gebruiksvriendelijkheid. Hiermee wordt de responsiveness van de website bedoeld. Denk hierbij aan of de site goed werkt op zowel een computerscherm als op uw mobiele telefoon. Wanneer de website zich aanpast aan het scherm, is de site responsive en daarmee een stuk gebruiksvriendelijker.

Een kleine 20% van de onderzochte websites van bouwbedrijven is responsive. Een grote meerderheid van de websites is dus niet erg "vriendelijk" voor de gebruiker wanneer die het bedrijf via zijn of haar telefoon opzoekt. Wanneer de site van uw bouwbedrijf zich niet automatisch aanpast aan de scherm van de klant, is dit een gemiste kans. Ontzettend veel mensen hebben tegenwoordig een smartphone waardoor het extra belangrijk is een responsive design te hebben. Mensen doen namelijk meer zoekopdrachten op hun mobiele telefoon dan op de computer. Hierom is het extra belangrijk om een aanpasbare en gebruiksvriendelijke mobiele website te hebben.

Conclusie: Wees proactief!

De websites van bouwbedrijven zijn niet heel erg veilig en nog minder gebruiksvriendelijk. Hier valt dus nog veel te winnen voor veel bouwvakkers met een eigen zaak. Door de veiligheid en vriendelijkheid van uw website te verbeteren, zal u eerder verschijnen in zoekopdrachten op Google en zullen meer mensen actief zijn op uw site. Al deze tips verhogen uw betrouwbaarheid en kansen om gevonden te worden tussen die 128 duizend andere bouwbedrijven in Nederland.

Foto: Canva

Ook interessant

Gratis adviesgesprek?We bellen je terug!

Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je telefoonnummer in en wij nemen vrijblijvend contact met je op!

callme callme
Kies datum/tijdJe wordt momenteel gebeld op:


Toets 1 om in verbinding te komen met ons.
Wij hopen je goed van dienst te zijn! Bedankt voor je aanvraag
Je wordt rond gebeld op:

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!