Places logo
Menu

Websites binnen de evenementenverzorging kunnen nog veel gebruiksvriendelijker

Websites binnen de evenementenverzorging kunnen nog veel gebruiksvriendelijker

Iedereen die wel eens een groter feest heeft gegeven, weet dat het organiseren en cateren van dat feest zoveel werk is dat het een behoorlijke domper kan zijn op uw persoonlijke feeststemming. Sommige mensen houden de organisatie alsnog in eigen handen. Anderen huren een bedrijf in dat gespecialiseerd is in evenementenverzorging. Deze bedrijven regelen alles: catering, aankleding en zaalverhuur, mocht dat nodig zijn. Voordat u enthousiast gaat zoeken naar het beste bedrijf voor uw evenement, wilt u misschien eerst weten hoe veilig en gebruiksvriendelijk hun websites allemaal zijn. Places.nl checkte of u veilig op de websites kunt gaan rondsnuffelen voor uw aankomende fuif.

SSL-certificaat

Niet alle websites die u bezoekt zijn veilig om te bezoeken. Wanneer een website niet goed beveiligd is, kan dit ertoe leiden dat persoonsgegevens onderschept worden door internetcriminelen. Om te zien of een website goed beveiligd is, kijkt u naar twee dingen: het slotje aan de linkerkant van de URL en of de afkorting 'https' voor het webadres staat. De S in de afkorting staat voor Secure en als deze er niet inzit is de website niet specifiek beveiligd. Een SSL-certificaat dat u krijgt bij een 'https'-beveiliging kan tevens leiden tot hogere binnenkomst bij zoekopdrachten bij zoekmachines. Bijvoorbeeld Google geeft websites met een SSL-certificaat een hogere positie.

Evenementenorganisatoren goed beveiligd

Van de 574 bedrijven die evenementen verzorgen zijn er 351 geregistreerd bij Telefoonboek.nl met een werkende website. Deze websites zijn onderzocht om te kijken hoeveel procent daarvan veilig is en of de branche dus op de goede weg zit of niet.

Van de onderzochte websites is maar liefst 75% beveiligd met een SSL-certificaat en dus veilig om te betreden!

Responsive ontwerp

Wanneer een website responsive is, werkt dit gebruiksvriendelijker voor de klanten. Responsiveness is de optie van de website om zich aan te passen aan het scherm van de gebruiker. Als de gebruiker de site bekijkt op een smartphone, zal de website zich dus qua grootte aanpassen aan de afmetingen van het scherm. Hetzelfde geldt voor het scherm van een tablet of computer. Websites die responsive reageren, komen ook hoger te staan in de volgorde van bedrijven bij zoekopdrachten. Een aanpasbaar ontwerp is dus wel degelijk van belang voor uw website.

Ondanks dat evenementenorganisatoren enorm hoog scoren op veiligheid, valt er bij gebruiksvriendelijkheid nog het één en ander te halen. Van alle onderzochte websites heeft slechts 8% een responsive ontwerp. Wanneer klanten nu via hun mobiele telefoon op de website komen, zit de kans erin dat ze snel weer wegklikken omdat de letters bijvoorbeeld te klein zijn of het scherm op een vreemde manier wordt afgesneden.

Conclusie: gebruiksvriendelijkheid is de sleutel

Uit het onderzoek is gebleken dat de gegevens van de websitebezoeker meestal veilig zijn bij het bezoeken van de sites van bedrijven in de evenementenverzorging. Nu mensen steeds meer online diensten kopen en/of aanvragen, is dit een enorm pluspunt.

Onveilige websites kunnen ervoor zorgen dat klanten de website niet bezoeken en dat uw bedrijf minder geloofwaardig is.

De meeste evenementenorganisatoren kunnen nog wat punten scoren wanneer zij hun website responsive zouden maken. Dit is voor de gebruikers fijner aangezien de meeste zoekopdrachten uitgevoerd worden op een mobiele telefoon en niet meer achter een computerscherm. Daarbij geeft Google de voorkeur aan websites met een responsive ontwerp en een SSL-certificaat.

Redenen genoeg om uw website nu onder handen te nemen en te verbeteren, zodat uw website straks bovenaan in de zoekmachines te vinden zijn.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!