Places logo
Menu

Veel websites van advocatenkantoren voldoen niet aan actuele eisen omtrent beveiliging

Veel websites van advocatenkantoren voldoen niet aan actuele eisen omtrent beveiliging

Veel mensen zoeken op internet naar een geschikte advocaat. Tegenwoordig beschikken veruit de meeste bedrijven over een website. Op de website is vaak informatie te vinden over de expertise van het advocatenkantoor, over tarieven en andere contactinformatie. Voldoen de websites van advocatenkantoren aan de eisen van tegenwoordig? Places.nl heeft gekeken hoe de websites scoren op veiligheid en responsiveness.

Online beveiliging

Door de toename van het aantal cyberincidenten is het tegenwoordig erg belangrijk om veilig op het internet te gaan. Vooral bij websites waar mensen persoonlijke gegevens achterlaten is het belangrijk dat deze niet onderschept kunnen worden. Een HTTPS-beveiliging kan voorkomen dat gegevens op een website onderschept worden door buitenstaanders. HTTPS staat voor HyperText Transfer Protocol Secured. Dit betekent dat de communicatie tussen bezoekers en de website versleuteld is. Uit ons onderzoek blijkt dat 20% van de websites van advocatenkantoren over een HTTPS-beveiliging beschikt. Het merendeel van de websites (80%) beschikt dus niet over een goede beveiliging.

Voordelen HTTPS

Een HTTPS beveiliging heeft verschillende voordelen. Het kan ten eerste de bezoekers van de website een veilig en vertrouwd gevoel geven. Bezoekers die Google Chrome gebruiken krijgen sinds oktober 2017 een waarschuwing als zij een onveilige website bezoeken. Ze zien de melding 'not secure' bij invulvelden op HTTP websites. Deze melding kan bezoekers afschrikken. Zij zullen dan minder snel hun persoonsgegevens achterlaten. Een HTTPS beveiliging is daarnaast goed voor de vindbaarheid in Google. Een website die veilig is wordt door Google hoger in de zoek ranking geplaatst.

Responsive website

Naast het hebben van een goede online beveiliging is het tegenwoordig ook belangrijk dat een website responsive is. Een responsive webdesign is een website waarbij het ontwerp mee schaalt met de afmetingen van een scherm, zonder dat de leesbaarheid of bruikbaarheid achteruit gaat. Uit ons onderzoek blijkt dat 27% van de websites van advocatenkantoren responsive is. 73% van de websites is niet responsive en dus niet goed leesbaar op diverse apparaten.

Een professionele website laten maken hoeft niet duur en complex te zijn. Places heeft al veel ondernemers geholpen met het maken van een website tegen een voordelig tarief. Wilt u graag een website laten maken voor uw bedrijf? Vraag informatie aan en ontdek de voordelen van Places Websites.
Ontdek Places Websites
In het onderzoek is gekeken naar websites van advocatenkantoren die geregistreerd staan op Telefoonboek.nl. Telefoonboek.nl is een online bedrijvengids waar bezoekers contactinformatie over bedrijven kunnen vinden. In totaal zijn er 3.842 websites van geregistreerde advocatenkantoren beoordeeld op online veiligheid en responsiveness.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!