Places logo
Menu

Websitebeveiliging en mobielvriendelijkheid: waar blinken juweliers online in uit?

Websitebeveiliging en mobielvriendelijkheid: waar blinken juweliers online in uit?

De Nederlandse juweliersbranche heeft de afgelopen twee jaar een flinke verschuiving gezien. Zo is de branche een stuk transparanter geworden door de toename van de online zichtbaarheid. Maar niet alleen transparantie is een gevolg van online zichtbaarheid, ook het aantal online aankopen bij juweliers is de afgelopen jaren flink gestegen. In 2012 was 3% van de aankopen een online aankoop en in 2018 is dit percentage gestegen naar 12,7%. Hiermee is de online omzet in zes jaar tijd verdrievoudigd.

Belangrijk hierbij is dat consumenten zich vertrouwd voelen op het moment dat zij online aankopen doen bij juweliers. Places.nl zocht voor u uit hoe het er voor staat met de veiligheid en gebruiksvriendelijkheid van websites in de juweliersbranche.

Goede beveiliging geeft bezoeker vertrouwen

Places.nl onderzocht in totaal 2.954 websites die geregistreerd staan bij Telefoonboek.nl. Hiervan heeft 45% een goed werkende website. Wat betreft beveiliging kunnen online juweliers hun slag nog slaan: Van alle websites op Telefoonboek.nl die geregistreerd staan als werkende website, is slechts 21% hiervan goed beveiligd. Wat houdt goede beveiliging nu precies in? Daarvoor moeten websites aan een aantal eisen voldoen. Zo moet uw website van een https-verbinding en een slotje in de adresbalk zijn voorzien. Websites met deze verbindingen zijn beveiligd met een SSL-certificaat.

Met SSL-certificaat een uitblinker in websitebeveiliging

Maar wat kunt u nu precies met zo'n SSL-certificaat? Dit certificaat geeft uw klanten garantie dat onder andere inlog- en contactgegevens beveiligd zijn en niet zichtbaar zijn voor derden. Met een SSL-certificaat kunnen uw klanten veilig een bezoekje brengen aan uw website. Maar dat is niet alles: Google beloont goed beveiligde websites door hen hoger te ranken in zoekresultaten. U bent dus ook nog eens beter vindbaar!

Ook nog verbetering voor mobielvriendelijkheid

Maar hoe zit het dan precies met de mobielvriendelijkheid van websites van juweliers? Ook hierin valt voor juweliers nog winst te behalen: 25% van de onderzochte websites is namelijk mobielvriendelijk, ofwel responsive. Een responsive ontwerp zorgt ervoor dat uw website goed leesbaar is op verschillende apparaten. Van desktop tot tablet tot smartphone. Het is zaak om de mobielvriendelijkheid van uw website te verhogen, zodat potentiële klanten of bezoekers hierdoor niet afhaken. Een goed werkende website wordt eveneens beloond door hoger in de ranking te komen bij Google

Al met al zijn websites van juweliers nog geen echte uitblinkers in websitebeveiliging en mobielvriendelijkheid. En dat terwijl de markt, gezien de stijging van de online verkoop, daar wel om vraagt. Dus juweliers, sla uw slag door te investeren in een veilige web-verbinding en in te zetten op mobielvriendelijkheid.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!