Places logo
Menu

Wat maakt een goede huisarts volgens de reviews op Telefoonboek.nl?

Wat maakt een goede huisarts volgens de reviews op Telefoonboek.nl?

De meeste mensen gaan niet graag naar de huisarts, sommigen zijn er zelfs een beetje bang voor. Op bepaalde momenten is een bezoekje aan de huisarts echter niet te vermijden. Op deze momenten is het fijn om te weten wat anderen van een huisarts vinden of welke huisarts wordt aangeraden door de omgeving van de consument. Speciaal daarvoor heeft Places.nl onderzocht welke huisartsen de meeste goede reviews op Telefoonboek.nl hebben ontvangen zodat consumenten zonder enige twijfel op de dokterstafel plaats durft te nemen.

De gemiddelde huisarts scoort middelmatig

Uit het onderzoek naar huisartsen blijkt dat de Nederlandse praktijken op Telefoonboek.nl gemiddeld een 6,3 scoren. Dat is niet bijzonder hoog. Houd dan in gedachten dat niet iedereen die naar de huisarts gaat een review achterlaat, ondanks dat ze het bezoek misschien wel als prettig hebben ervaren.

De meeste huisartspraktijken bevinden zich in Amsterdam. Dit zijn er wel 926. Daarmee loopt Amsterdam ver voor op welke andere Nederlandse stad dan ook. Op de tweede plek staat namelijk Rotterdam met "maar" 498 huisartsen.

Zes beste huisartspraktijken in Nederland

Als er gekeken wordt naar de huisartspraktijken waar de meeste goede reviews over zijn geschreven op Telefoonboek.nl, dan komt het neer op de volgende zes:

  • Huisartsenpraktijk Baarsma uit Leeuwarden met 12 reviews een 8 gemiddeld
  • Huisartsenpraktijk Huisarts De Greef Stein uit Stein met 5 reviews een 10 gemiddeld
  • Huisartsenpraktijk Storm de Grave uit Den Haag met 12 reviews een 7,7 gemiddeld
  • Huisartsenpraktijk Mw. V.S. Mahabier uit Den Haag met 9 reviews een 7,8 gemiddeld
  • Huisartsenpraktijk Saado uit Enschede met 7 reviews een 7,4 gemiddeld
  • Huisartsenpraktijk Hilversum Oost uit Hilversum met 5 reviews een 9,7 gemiddeld

Baarsma

De klanten van Huisartsenpraktijk Baarsma strooien met hoge cijfers en complimenten. De medewerkers van het bedrijf staan altijd voor iedereen klaar en ze bieden een luisterend oor. Vragen worden goed behandeld en beantwoord en de huisartsen komen geïnteresseerd over. Op Google krijgt het bedrijf 3,5 sterren en bij Zorgkaart Nederland een 9,5.

De Greef

Deze specifieke huisarts kreeg enkel tienen. Vijf verschillende mensen laten weten dat ze de huisarts erg fijn vinden, dat hij klachten serieus neemt en snel met een doeltreffende diagnose komt. Op Facebook krijgt het bedrijf zelfs 5 sterren op basis van 7 reviews.

Storm de Grave

De huisarts van Storm de Grave is volgens de 12 reviews een kundig arts die vriendelijk en deskundig is. Op Google krijgt Storm de Grave 3,9 sterren op basis van 13 reviews. Wat opvalt is dat veel reviews gaan over de assistente van de huisarts.

Wat maakt een huisarts goed of slecht?

Op basis van bovenstaande gegevens kan geconcludeerd worden dat de meningen van de Nederlandse bevolking behoorlijk uiteen lopen. Waar sommige mensen de huisarts erg fijn en prettig vinden, trekken anderen met hun review het gemiddelde erg omlaag. Omdat het een gegeven is dat veel mensen de huisarts als beroep ook niet fijn vinden en een bezoekje aan de huisarts hen tegenstaat, is het de vraag of deze groep niet bevooroordeeld is. Wat belangrijk is als goede huisarts is het bieden van een luisterend oor, deskundig zijn en vooral op tijd komen! Erg veel negatieve reviews gaan over het te laat komen van de huisarts en de lange wachttijden.

Foto: Canva

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!