Places logo
Menu

Wat is duplicate content?

Wat is duplicate content?

Wij kregen de vraag van een van onze klanten: wat is duplicate content en heeft dat invloed op mijn SEO?? Om deze vraag voor iedereen te beantwoorden plaatsen we het antwoord hier.

Toelichting:

We schrijven veel over content en het belang van unieke zoekwoorden waarover je schrijft. Het is belangrijk dat jij geen plagiaat pleegt van een andere website, dat is uiterst belangrijk, maar het is ook belangrijk dat jij niet op meerdere pagina's dezelfde content hebt staan.

Beantwoording:

Wanneer jij op verschillende pagina's dezelfde content hebt staan, al gaat het om een ander onderwerp, of wanneer jij meerdere links naar dezelfde subpagina hebt, zorg dan dat je dit aangeeft bij zoekmachines. Wanneer jij hier niks op uit doet is het wél schadelijk voor je SEO, een zoekmachine als Google denkt dat jij lukraak pagina's kopieert om beter gevonden te worden. Google 'bestraft' dit op haar beurt door jou minder vaak te tonen in zoekresultaten. Je kunt Google wel vertellen dat jij op de hoogte bent van deze duplicate content door dit in je code te vermelden. Dit doe je door een canonical tag te gebruiken, deze tag is een link naar de originele content. Deze plaats jij op de gekopieerde pagina door een link naar de originele pagina te noemen. Op deze manier ziet Google niet alleen dat jij dubbele content hebt, maar ook dat jij je hier bewust van bent en dit eerlijk meldt. De nieuwe pagina zal niet of minder worden geïndexeerd door Google waardoor de dubbele content geen negatief effect heeft op je bestaande SEO.
De pagina waarop de content 'als eerst' staat of wel; de belangrijkste pagina, heeft altijd een canonical die naar zichzelf verwijst. Hiermee vertel je aan Google dat dat de enige pagina is die de content plaatst of dat jij die het belangrijkste vindt.

Conclusie:

Dubbele content is dus letter het tweemaal (of vaker) plaatsen van dezelfde tekst op je website. Wanneer jij je hier bewust van bent en hier een canonical voor toevoegt is er niks aan de hand voor je SEO. Plaats je echter op meerdere subpagina's dezelfde content zonder dit te vermelden, dan ziet Google het wel als iets slechts en zal je hiervoor straffen. Let hier dus altijd op als je extra pagina's toevoegt aan je website.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!