Places logo
Menu

Waarom steeds meer mensen liever thuis werken dan op kantoor

Waarom steeds meer mensen liever thuis werken dan op kantoor

Thuiswerken is razend populair. Steeds meer werknemers gaan liever thuis achter hun laptop aan de slag dan dat zij de hele dag op kantoor werken. Toch is nog niet iedereen overtuigd van deze vorm van flexwerken. Wij zetten de 4 belangrijkste voor- en nadelen voor je op een rijtje.

Voordelen


1. Goed voor het milieu

Thuiswerken is erg milieuvriendelijk. De auto blijft thuis en u maakt ook geen gebruik van het openbaar vervoer. Daarnaast hoef je in de ochtend je lunch niet te verpakken in zakjes en bakjes, want thuis eet je het gewoon van uw bord.

2 Tijdbesparend en productiever

Je hoeft zich niet druk te maken of je de trein mist of dat je te laat komt op je werk door file. Je hoeft je alleen maar van je bed naar een bureau te verplaatsen en daardoor hou je meer (vrije) tijd over! Daarnaast hoef je geen vrije dagen op te nemen voor bijvoorbeeld tandartscontroles. Thuiswerkers kunnen ook genieten van de rust in huis, waardoor de productiviteit omhoog gaat! Thuiswerkers beginnen vaak ook eerder en nemen kortere pauzes.

3 Goede balans tussen werk/privé

Thuiswerken verweeft werk en privé beter. Na het bijwerken van je mails, kun je een wasje draaien of rondje hardlopen. De afwisseling en flexibiliteit zorgen voor een betere balans.

4 Minder snel ziek

Thuiswerkers melden zich minder snel ziek als zij zich niet goed voelen. Met een verkoudheid is de drempel thuis minder hoog om toch rustig te werken. Het werk gaat hierdoor gewoon door, wat voor werkgevers ook weer fijn is.

Nadelen


1 Contact met collega's

Thuiswerkers werken afgezonderd en missen daardoor contact met collega's. Dit kan leiden tot het ontbreken van een gevoel van collegialiteit. Als je thuiswerkt is het ook moeilijk om te overleggen over het werk. Er kan schriftelijke overlegd worden via bijvoorbeeld de mail, maar de lichaamstaal en emoties die daarbij komen kijken, mis je. Daarnaast is het op die manier lastiger om op elkaar te reageren, omdat je geen directe vragen kan stellen.

2 Promotie

Thuiswerkers hebben minder kans om promotie te maken, omdat ze enkel op hun werk beoordeeld kunnen worden. Werkgevers hebben geen zicht op het proces en de omgang met collega's, waardoor thuiswerkers strenger beoordeeld worden.

3 Technologie

Thuiswerkers beschikken niet over een ICT-helpdesk om hulp te bieden wanneer internet niet werkt of apparatuur er plotseling mee ophoudt. Dat betekent dat je zelf de nodige kennis moet hebben om alles draaiende te houden.

4 Omgeving

Thuiswerken wordt door de omgeving vaak verkeerd geïnterpreteerd. Men denkt vaak onterecht dat je vrij bent en dat je wel even tijd hebt om boodschappen te doen of om op de koffie te komen.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!