Places logo
Menu

Waar moet een bedrijf dat zonwering levert volgens klanten aan voldoen?

Waar moet een bedrijf dat zonwering levert volgens klanten aan voldoen?

Wat zijn de ervaringen van afnemers van zonweringsystemen? Moeten zonwering-bedrijven innovatief en duurzaam zijn? Of vooral goede prijs/kwaliteit leveren? En welk cijfer geven we deze bedrijven op een schaal van 10? Places Nieuws onderzocht wat de ervaringen van Nederlandse bedrijven en consumenten zijn met zonwering-bedrijven en wat we belangrijk vinden bij het afnemen van zonwering en de diensten daaromheen.

Duurzaamheid

De Nederlandse zonwering-markt is een markt waarin zich bedrijven bevinden met veel specialistische kennis. Het is ook bij uitstek een markt waarin bedrijven innovatief en creatief kunnen zijn met een relatief simpel oplossing als het weren van de zon. Zo komen er steeds vaker duurzame oplossingen voor effectief weren van de zon. Naast dat zonwering zelf duurzaam geproduceerd kan worden, bestaan er tegenwoordig systemen die met de zon meebewegen, de juiste hoeveelheid licht binnenlaten of die warmte vasthouden. Dit kan flink besparen op je energierekening. Het ligt in lijn met de trend van duurzaamheid.

Beoordelingen

Op Telefoonboek.nl kunnen afnemers een beoordeling achterlaten en hun ervaring delen over afgenomen producten of diensten. Ze kunnen bedrijven beoordelen op prijs/kwaliteit, service, algemene indruk en bereikbaarheid. Hier komt een gemiddeld cijfer uit voort. In totaal zijn 74 zon-weerders beoordeeld. Maar liefst 72 van deze bedrijven krijgen gemiddeld een voldoende (5,5 of hoger). 21 hiervan scoren gemiddeld een 8 of hoger. Op basis van deze gegevens is een top vijf van best scorende bedrijven samengesteld:

 1. Zonweringboetiek - Den Haag
  61 beoordelingen met gemiddeld een 10
 2. Airtex Nederland - Lelystad
  39 beoordelingen met gemiddeld een 10
 3. Zonweringbedrijf C. van de Bilt - Ijsselstein
  30 beoordelingen met gemiddeld een 9,5
 4. Zonweringsbedrijf Zonex B.V. - Enschede
  66 beoordelingen met gemiddeld een 7,9
 5. Airlux-Texstof B.V. - Lelystad
  76 beoordelingen met gemiddeld een 7,8

Grandioos gemiddelde

Met een gemiddelde van 10.0 uit 61 beoordelingen komt Zonweringboetiek uit Den Haag als beste naar voren. Het bedrijf claimt op de homepage van haar website zelf onder meer ''de beste prijs/kwaliteit verhouding'' en ''service bij u in de buurt'' te hebben. Volgens de beoordelingen scoren zij perfect op deze punten. Ook Airtex Nederland uit Lelystad heeft het perfecte gemiddelde van 10.0. Zonweringbedrijf C. van de Bilt uit Ijsselstein volgt met een 9,5 uit 30 beoordelingen.

Maar wat vinden deze ervaringsdeskundigen dan zo goed aan deze bedrijven? Hieronder staan een aantal klantreviews van Telefoonboek.nl:

''Fijn bedrijf om zaken mee te doen. Voor de hele warme dagen hebben wij nu ook airconditioning en alles is vakkundig gemaakt. Goed advies gekregen en kregen een heerlijk kop cappuccino koffie en alles soepel geregeld. Een dikke 10+!''

''Fijn bedrijf om zaken mee te doen. Na het advies en inmeten is alles zorgvuldig gemonteerd. Onze vloer is erg mooi geworden en de zonwering is prachtig. Top gedaan en kom zeker weer terug!''

''We hebben er een mooie veranda gekocht. Het bezoek in de showroom was goed met veel informatie, daarna thuis geweest bij ons om in te meten en de montage ging ook heel snel!''

Vakkundigheid en service

Naast dat afnemers aangeven tevreden te zijn geweest met het product komen elementen als vakkundigheid en service in veel reviews terug. Ze vinden het belangrijk dat hun leverancier zorgt dat de zonwering goed worden geleverd en bevestigd. Ook service voor en na de aankoop wordt niet voor niets veel genoemd. Afnemers vinden het belangrijk dat ze te allen tijde weten waar ze terecht kunnen voor vragen en dat ze hierbij goed worden geholpen.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!