Places logo
Menu

Voorzitter Spaans warenhuis pleit voor samenwerking van Europese online retailers

Voorzitter Spaans warenhuis pleit voor samenwerking van Europese online retailers

Dimas Gimeno, de voorzitter van El Corte Inglés, wil weerstand bieden aan grote online marktplaatsen als Amazon en Alibaba. Dat vertelde hij tijdens het World Retail Congress, dat vorige week plaatsvond in Madrid. Door onder andere een voordelig belastingstelsel zouden deze e-commerce bedrijven, die hij overigens zelf niet bij naam noemde, meer geld kunnen binnenharken dan spelers als El Corte Inglés. Hij wil een gelijk speelveld.

De handelswetgeving in Europa, en in Spanje in het bijzonder, zou gedateerd zijn, waardoor Europese bedrijven benadeeld worden ten opzichte van bedrijven buiten Europa. Volgens Gimeno is er een nieuw en evenwichtig Europees regelgevend kader nodig. Daar dringt hij op aan in Brussel. Gimeno zei daarover: "Dat zou op zijn minst een vorm van fiscale gelijkheid creëren. Wij vragen geen protectionisme. Wij roepen alleen op tot gelijke regelgeving."

Gimeno wil niet alleen in Brussel verandering bewerkstelligen, hij doet ook een voorstel aan Europese distributeurs. "We moeten samen gemeenschappelijke formules uitvinden in plaats van enorme geldbedragen uit te geven op marktplaatsen," zegt hij daarover. Hij doelt daarmee op Amazon en Alibaba.

Of andere spelers toehappen en er daadwerkelijk een Europees platform komt, blijft nog even de vraag. Gimeno is er in ieder geval van overtuigd dat het Europese platform verschil kan maken op de markt en kan concurreren met grote niet-Europese spelers. Als het goed gebeurt tenminste.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!