Places logo
Menu

Voorkom een boete: beveilig uw website!

Voorkom een boete: beveilig uw website!

De wetgeving rondom privacy op het web wordt steeds strenger. Zo mogen persoonsgegevens niet meer in de cloud worden opgeslagen, is per 1 januari 2016 de meldplicht datalekken ingegaan en zijn de boetes voor het verspreiden van privacygevoelige informatie verhoogd. Dit is dus een goed moment om uw website te beveiligen. Places.nl vertelt u hoe u dit aan kunt pakken.

Beveiligd webverkeer met https

Het standaard webprotocol (http) is niet beveiligd, https (met de 's' van 'security') is dat wel. Tegenwoordig kan iedere webserver https aan, veel bedrijven hebben dit echter niet aan staan. Via het http webprotocol kan iedereen meeluisteren, berichten aanpassen of zelfs vervalsen. Uit iets simpels als een zoekopdracht is bovendien al een hoop privacygevoelige informatie te halen.

Om https aan te zetten vraagt u uw internet-hosting provider om een SSL-certificaat. Als u een certificaat heeft, kunt u uw website checken via de eigen browser en met de Qualis ssl-testtool. Deze doet een aantal tests om de kwaliteit van uw beveiliging te checken. Tegenwoordig houdt Google bij de ranking ook rekening met het gebruik van het https webprotocol. Nóg een reden dus om over te stappen naar beveiligd webverkeer!

Kies voor Europese leveranciers

Amerikaanse bedrijven kunnen niet garanderen dat zij voldoen aan alle Europese regels, zij vallen namelijk onder de Amerikaanse overheid. Daarom kunt u voor gevoelige gegevens beter voor een Europees datacentrum kiezen. Zo bieden diverse providers eigen varianten op de cloud aan. Dit biedt de ondernemer die de cloud wil vermijden Europese opties.

Privacy by design

Veel bedrijven zijn gewend om alle mogelijke informatie te bewaren en beschikken daardoor over veel niet-noodzakelijke persoonsgegevens. Niet ieder gegeven is natuurlijk een persoonsgegeven: data wordt een persoonsgegeven als er zoveel details bekend zijn dat een gegeven toegerekend kan worden tot een los individu. Door het principe "privacy by design" toe te passen slaat u gegevens op een hoger niveau op waardoor het geen persoonsgegevens meer zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld wachtwoorden gehackt opslaan, waardoor deze informatie minder gemakkelijk tot personen te herleiden is.

Malware voorkomen is beter dan genezen

Een gehackte website kan voorkomen worden door een sterk wachtwoordbeleid en voldoende beveiliging van de computer door bijvoorbeeld een virusscanner. Een beveiligingslek binnen een website voorkomen is lastiger. Het is daarvoor belangrijk om de website inclusief alle plug-ins, extensies etc. continu te updaten. Zo profiteert u van de beveiligingsverbeteringen van de ontwikkelaar van uw software. Wanneer een hacker toch toegang heeft gekregen tot uw website, kan het de beste optie zijn om uw content veilig te stellen en vervolgens de gehele website te verwijderen. Zo weet u zeker dat er geen kwaadaardige bestanden zijn achtergebleven.

Website bij Places

Met Places Websites maakt u zeer eenvoudig een gratis website. Wilt u het maken van een website liever uitbesteden? Via Places Website Compleet kunt u al vanaf €49,- een website laten maken. U krijgt dan ook een domeinnaam, extra pagina's en afbeeldingen. Daarnaast wordt uw websitelink getoond op de websites Openingstijden.com en Telefoonboek.nl. Zo bent u direct vindbaar voor 6,6 miljoen Nederlanders.

Heeft u vragen? Bel naar 024-3555299. Places adviseert u graag vrijblijvend over de mogelijkheden om uw website optimaal in te zetten!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!