Places logo
Menu

Voorafgaand aan pakjesavond online veel gezocht naar PostNL

Voorafgaand aan pakjesavond online veel gezocht naar PostNL

Pakjesavond staat weer voor de deur en dat betekent dat cadeaus ingeslagen moeten worden. Steeds vaker gebeurt dat online. Zeker voor werkenden is het gemakkelijk om vanuit thuis cadeaus te bestellen die een of meerdere dagen later ook thuis worden afgeleverd. Uit onderzoek blijkt dat dit jaar ongeveer 72% van de Nederlanders hun cadeaus voor de feestdagen online zal bestellen. Maar is dit ook terug te zien aan het online zoekgedrag? Telefoonboek.nl zocht het uit en keek naar de meest uitgevoerde zoekopdrachten, twee weken voorafgaand aan pakjesavond.

Telefoonboek

De top drie van meest gezochte telefoonnummers via Telefoonboek.nl verschilt voor desktop en mobiel. Zo is er via desktop de afgelopen week het meest gezocht naar de contactgegevens van de Belastingdienst (3.022) en werd er veel gezocht naar de contactgegevens van DigiD (1.864). Dat zijn niet bepaald bedrijven die veel met de feestdagen te maken hebben. Een bedrijf dat ook veel werd gezocht, en weliswaar meer te maken heeft met de bezorging van pakketjes, is PostNL. De afgelopen week werden er 1.812 unieke zoekopdrachten uitgevoerd naar deze organisatie. Via mobiel kwam deze zoekopdracht het vaakst voor. Daar werd er 1.644 keer gezocht naar de contactgegevens van PostNL. Ook werd er vaak gezocht naar de contactgegevens van de Belastingdienst (1.495) en van DUO (1.034).

Openingstijden

Via Openingstijden.com werd er via desktop de afgelopen week het meest gezocht naar de openingstijden van een PostNL kantoor in Amsterdam (122). Daarnaast werd er veelal gezocht naar de openingstijden van een Hema in Lienden (77) en naar de openingstijden van Action (72). Via mobiel is de top drie van meest gezochte bedrijven iets anders. Zo werd er het meest gezocht naar de openingstijden van Slender You (129). Dit is een manier van bewegen waarbij gebruik wordt gemaakt van bewegingstoestellen. Wellicht is dit ter voorbereiding op de naderende feestdagen. Daarnaast werd ook via mobiel veel gezocht naar de openingstijden van een Hema in Lienden (94), maar ook naar de openingstijden van het Afvalbrengpunt in Alkmaar (94).

Top tien meest gezochte contactgegevens

Desktop - Mobiel

 1. Belastingdienst - PostNL
 2. DigiD - Belastingdienst
 3. PostNL - DUO
 4. SVB - SVB
 5. Ziggo - Zilveren Kruis
 6. Mediamarkt - Ziggo
 7. KvK - Klantenservice ING
 8. Duo - RDW
 9. Essent - Arriva
 10. Eneco - NS

Top tien meest gezochte openingstijden

Desktop - Mobiel

 1. PostNL Kantoor Amsterdam - Slender You
 2. Hema Lienden - Hema Lienden
 3. Action - Afvalbrengpunt Alkmaar
 4. Tuincentrum Kolbach - Restaurant Sfeer - Ittervoort
 5. Afvalbrengpunt Alkmaar - Afvalbrengpunt Soest
 6. Western Union Amsterdam - Van Cranenbroek - Budel
 7. Gemeente Eindhoven - Sportcentrum Kardinge
 8. Gemeente Dordrecht - Western Union Amsterdam
 9. Belastingdienst Haaglanden - Apple Store Amsterdam
 10. Gemeente Den Haag - Submit Media

Invloed feestdagen op online zoekgedrag

Het lijkt er niet op dat het online zoekgedrag van Nederland via Telefoonboek.nl en Openingstijden.com erg gericht is op de aankomende feestdagen. Wel werd er veel gezocht naar de contactgegevens en openingstijden van PostNL. Dit heeft mogelijk te maken met de vele pakketjes die online besteld worden. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk dat veel Nederlanders last-minute shoppen waardoor er nog geen invloed is geweest op het online zoekgedrag.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!