Places logo
Menu

Videomarketing voor het MKB: tips voor uw video

Videomarketing voor het MKB: tips voor uw video

Bent u MKB-er en wilt u meer klanten trekken via internet? Dan weet u hoe belangrijk het is om goed gevonden te worden in zoekmachines. Maar wat u misschien nog niet wist is dat het online plaatsen van video's uw vindbaarheid kan vergroten. Geen wonder dat steeds meer MKB-bedrijven video inzetten als marketingtool. Met deze tips zet ook u uw video succesvol in voor uw onderneming.

Video marketing voor het MKB: de voordelen

Het maken van een video over uw MKB-bedrijf brengt genoeg voordelen met zich mee om het als een rendabele vorm van marketing te zien. Telefoonboek.nl heeft de belangrijkste voordelen voor u op een rij gezet.

Verbeter uw online vindbaarheid met video's.

Zoekmachines zoals Google zoeken tegenwoordig niet alleen op basis van tekst, maar ook op basis van afbeeldingen en video's. Bestaan er video's over het onderwerp dat u zoekt? Dan staan deze vaak hoog in de zoekresultaten. Het maken en online plaatsen van video's kan dus voor een belangrijk deel bijdrage aan de vindbaarheid van uw bedrijf.

Presenteer uw bedrijf of product op professionele wijze

Een video biedt de mogelijkheid om uw bedrijf via beeld en geluid te promoten. Uw potentiële klant krijgt hierdoor een goede indruk van uw bedrijf. Daarbij wordt tekst in combinatie met beeld en geluid beter onthouden dan wanneer alleen gebruik wordt gemaakt van tekst. Zo kunt u bijvoorbeeld de voordelen van uw product bieden of een impressie geven van uw winkel of praktijk. U kunt uw bedrijf of product met behulp van een video op professionele wijze presenteren en daarmee het vertrouwen van uw potentiële klant vergroten.

Versterk de interactie met uw klanten

Video marketing geeft MKB-bedrijven de mogelijkheid om op een andere manier contact te leggen met de klant. Klanten kunnen uw video eenvoudig delen via social media websites zoals Twitter en Facebook. Dit zorgt ervoor dat zij actief uw bedrijf promoten en dat er meer mensen kennis maken met uw product of dienst.

Video's maken voor uw MKB bedrijf: zo doet u dat

1. Besluit wat u wilt vertellen

Voordat u gaat investeren in de productie van een video is het van belang dat u nadenkt over wat u precies wilt laten zien. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om met behulp van foto's een impressie van uw bedrijf weer te geven. Of misschien wilt u juist meer de focus leggen op een bepaalde product of dienst die uw bedrijf aanbiedt. Een andere optie is het tonen van ervaringen van klanten door hen aan het woord te laten. Of wilt u juist een opvallend, grappig of ontroerend filmpje laten zien? Met video is hoe dan ook veel mogelijk en het één sluit het ander natuurlijk niet uit.

2. Kies een type video

Wanneer u heeft besloten wat u wilt laten zien gedurende uw video, kunt u gaan nadenken over het type video dat u wilt gebruiken. Kiest u voor een uitgebreide video? Dan kunt u het zo gek maken als u wilt. Uitgebreide video's zijn echter lastig te produceren. Zeker als u zelf weinig tot geen verstand heeft van film en montage, waardoor al snel een professioneel filmbedrijf om de hoek komt kijken. Hierdoor kunnen de kosten van uw video hoog oplopen, maar het resultaat maakt waarschijnlijk veel goed. Geen budget? Wees creatief! Soms kunt u met weinig middelen al veel doen. U kunt er ook voor kiezen om een videopresentatie, ook wel slideshow video, te maken of laten maken. Een slideshow video bestaat uit foto's, afgewisseld met tekst en achtergrondmuziek en is eenvoudiger te maken dan een uitgebreide video. Toch kan ook dit de klant een goede en professionele indruk van uw bedrijf geven. Daarnaast verloopt de productie van een slideshow videoeen stuk sneller waardoor de kosten een stuk lager liggen indien u dit uitbesteedt.

3. Produceren

Als MKB-bedrijf heeft u meestal niet de beschikking over een uitgebreid productieteam. Wilt u de video zelf maken, dan kan u deze bewerken en monteren met videoprogramma's zoals Adobe Premiere en Windows Movie Maker. Programma's als deze vragen echter wel om technische kennis, en het monteren van een video kan aardig wat tijd kosten. Maakt u de video die u voor uw MKB-bedrijf op internet wilt plaatsen zelf, dan zijn dit een aantal tips waar u rekening mee moet houden. Tips Duur: Houdt voor uw video ongeveer een lengte van 30 seconden tot 2 minuten aan. Wanneer uw video langer is wordt het lastig om de aandacht van uw potentiële klant vast te houden. Het is goed om uw potentiële klant een beeld te geven van uw bedrijf maar doe dit kort en krachtig. Probeer tegelijkertijd alleen belangrijke informatie te vermelden zodat duidelijk is wat uw bedrijf te bieden heeft. Locatie: Bepaal welke locatie u wilt gebruiken. Maakt u foto's of video's van het interieur of exterieur van uw bedrijf? Zorg dan dat uw bedrijf er representatief uitziet. Ruim het op en let er op dat er geen rare dingen in beeld zijn. Call to action:Eindig uw video met een call to action. Dit kan bijvoorbeeld door uw telefoonnummer weer te geven of de link naar uw website toe te voegen. Professioneel: Zorg dat de video er zo professioneel mogelijk uitziet. Dit betekent niet dat het heel zakelijk moet worden, maar houd voor ogen welke indruk u bij uw kijkers wilt achterlaten. Heeft u niet de kennis of ervaring om zelf een bedrijfsvideo te maken? Huur dan iemand in of kies voor een simpele vorm van video, bijvoorbeeld een videopresentatie. Voor het maken van een videopresentatie op basis van foto's zijn er diverse programma's beschikbaar. Deze brengen echter wel kosten met zich mee en vragen om kennis en handigheid met het programma. Telefoonboek kan ook een bedrijfsvideo op basis van fotomateriaal voor u produceren.

4. Live zetten

Wanneer uw video is afgerond adviseren wij u om deze live te zitten op bijvoorbeeld YouTube of Vimeo. Het uploaden van uw video op dergelijke online videokanalen zorgt ervoor dat de vindbaarheid wordt vergroot en dat uw video makkelijker geïntegreerd kan worden op bijvoorbeeld uw website. Vergeet bij het uploaden van uw video niet om tags toe te kennen. Tags zijn zoekwoorden die u kunt koppelen aan uw video, waardoor u hierop beter gevonden wordt via het desbetreffende videokanaal.

5. Promoten

Zo gauw uw video live is gezet kunt u uw video actief gaan promoten. Integreer uw video niet alleen op uw website maar plaats deze ook op uw social media pagina's. Maakt u gebruik van Facebook of Twitter, dan zorgt het plaatsen van een link naar de video algauw dat het bereik vergroot wordt. Heeft u een bedrijfsvermelding op Telefoonboek.nl? Wanneer u de video op YouTube heeft geplaatst kunt u de link kopiëren en toevoegen aan uw bedrijfsvermelding. Nog geen bedrijfsvermelding op Telefoonboek.nl? Ga dan naar Places.nl om een account aan te maken en uw bedrijf toe te voegen.

Telefoonboek & slideshow video

Telefoonboek biedt vanaf nu ook de mogelijkheid om de productie van uw slideshow video over te nemen. Heeft u te weinig tijd om uw eigen video te maken? Of laat uw budget een grote investering niet toe? Neemt u dan contact op met Telefoonboek.nl via 024 - 3555 299 voor meer informatie over de productie van uw eigen slideshow video. Uw video wordt tevens geplaatst op YouTube. Bent u niet tevreden met het resultaat? Dan passen wij de video graag voor u aan.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!