Places logo
Menu

Verzorgingshuizen in Utrecht telefonisch goed bereikbaar

Verzorgingshuizen in Utrecht telefonisch goed bereikbaar

Mensen die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen kunnen in een verzorgingshuis terecht. Hier krijgen zij de nodige zorg en ondersteuning. Door de forse bezuinigingen in de zorg hebben de verzorgingshuizen het de laatste jaren niet makkelijk gehad. De instellingen krijgen minder geld. Hierdoor wordt er onder andere flink op het personeel bezuinigd. Daardoor is de bezetting in verzorgingshuizen soms erg dun. Hoewel de medewerkers het hart op de goede plaats hebben, hebben ze soms gewoonweg te veel werk. Hebben deze bezuinigingen ook invloed gehad op de telefonische bereikbaarheid van verzorgingshuizen? Telefoonboek.nl zocht het uit.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 1306 telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'verzorgingshuizen'. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 243 van de 739 verzorgingshuizen het geval, hetgeen neerkomt op 30,6% van de gevallen. Dat betekent dat 69,4% van de onderzochte verzorgingshuizen weinig tot geen klachten krijgen over de telefonische bereikbaarheid.

Hoog percentage niet bereikbaar

Een percentage van 30,6% van de verzorgingshuizen dat niet goed bereikbaar is, is relatief hoog. Toch vallen deze cijfers wellicht goed te verklaren. Voor medewerkers in een verzorgingshuis staat de zorg voor de bewoners natuurlijk voorop, maar daarnaast is het ook belangrijk dat zij bereikbaar zijn. Mensen die naar verzorgingshuizen bellen kunnen soms met urgente vragen zitten. Het is dan erg vervelend als er niemand opneemt. Door alle bezuinigingen en het tekort aan personeel is het echter niet raar dat de bereikbaarheid van verzorgingshuizen niet altijd even scherp is.

Per provincie

Wanneer de bereikbaarheidscijfers per provincie worden bekeken valt op dat Noord-Holland en Friesland het slechtst uit de bus komen: bij beide provincies was meer dan 30% van de verzorgingshuizen slecht bereikbaar. In Utrecht doen de verzorgingshuizen het juist opvallend goed, daar kreeg slechts 3,1% van de verzorgingshuizen meer dan drie klachten.

Tegenvallende cijfers

De bereikbaarheid van verzorgingshuizen valt een beetje tegen, vindt Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice. "Het is te hopen dat er in de toekomst minder wordt bezuinigd op ouderenzorg. Het belangrijkste is natuurlijk de zorg voor de mensen zelf, maar uiteindelijk zal dit ook de telefonische service ten goede komen."

Percentage slecht bereikbaar per provincie

Noord-Holland: 32,8%

Friesland: 32,1%

Zeeland: 25,7%

Gelderland: 25%

Noord-Brabant: 20,9%

Limburg: 20,6%

Zuid-Holland: 19,9%

Groningen: 14,3%

Drenthe: 11,1%

Overijssel: 7,9%

Flevoland: 7,9%

Utrecht: 3,1%

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!