Places logo
Menu

Verkopen of bellen? De telefonische bereikbaarheid van groothandels

Verkopen of bellen? De telefonische bereikbaarheid van groothandels

Veel Nederlandse bedrijven zijn niet goed telefonisch bereikbaar. Het gaat dan bijvoorbeeld om klusbedrijven, reisbureaus, computerbedrijven, kapsalons en scholen. En zo ook groothandels. Uit onderzoek van Telefoonboek.nl blijkt namelijk dat 71% van meer dan 14.000 beoordeelde groothandels telefonisch onbereikbaar is. Places.nl gaat in deze blog in op detelefonische bereikbaarheid van groothandels.

Cijfers

Alle Nederlandse groothandels staan op Telefoonboek.nl vermeld. Dat zijn inmiddels meer dan 14.000 groothandels, die door bezoekers kunnen worden beoordeeld. Zij kunnen aangeven of het gelukt is om de desbetreffende groothandel te bereiken. Dat is blijkbaar niet gemakkelijk, want uit cijfers van Telefoonboek.nl blijkt dat maar liefst 71% van de beoordeelde groothandels één of meerdere keren telefonisch onbereikbaar is geweest.

Nadelen

Dat zoveel groothandels slecht telefonisch bereikbaar zijn, valt wel te verklaren. Veel groothandels werken niet zelfstandig, maar zijn onderdeel van een groter concern of moederbedrijf. Ook is er niet altijd personeel aanwezig dat de telefoon kan opnemen, zoals een receptioniste. Ten slotte zijn er vaak zulke diverse werkzaamheden uit te voeren, dat het aannemen van de telefoon niet altijd op de eerste plaats komt te staan. Een slechte telefonische bereikbaarheid heeft voor bedrijven nadelige gevolgen. De kans op overstappen naar de concurrent is groot: maar liefst één op de vier klanten stapt bij geen gehoor over naar de concurrent. Ook uw groothandel kan op deze manier (potentiële) klanten mislopen!

Oplossing

Telefonische onbereikbaarheid is vervelend, maar gemakkelijk op te lossen. Zorg allereerst dat uw bedrijfsgegevens juist vermeld worden. Zo bent u beter vindbaar, ook voor potentiële klanten. Maak een gratis bedrijfsvermelding op Telefoonboek.nl aan of controleer deze. Vergeet ook niet uw openingstijden te actualiseren. Staat overal uw juiste telefoonnummer vermeld, dan is het zaak om op dit nummer geen oproepen meer te missen! Met de Places Antwoordservice bent u 24/7 bereikbaar. Maar hoe werkt het? Bent u zelf niet in staat de telefoon op te nemen, dan nemen onze getrainde telefonistes inkomende oproepen aan volgens een door u ingesteld script. Zo worden gesprekken altijd beantwoord, ook buiten uw openingstijden of als u met andere werkzaamheden bezig bent. Na elk aangenomen gesprek ontvangt u een gespreksnotificatie, waarmee u direct aan de slag kunt. U heeft keuze uit verschillende pakketten, zo vindt u altijd een voordelig pakket dat bij u past. Eerst uitproberen? Vraag dan een gratis proefpakket aan en laat uw gesprekken een maand lang door ons beantwoorden. Voor meer informatie of vrijblijvend advies kunt u terecht op het telefoonnummer 024 - 3506953. De Places Antwoordservice helpt u graag uw telefonische bereikbaarheid te verbeteren!

Ontdek Places Antwoordservice

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!