Verhoog je productiviteit door deze vijf apps te gebruiken

De boekhouding, urenregistratie en facturatie behoren vaak niet tot de favoriete bezigheden van ondernemers. Deze taken zijn erg tijdrovend en het werk lijkt zich op te blijven stapelen. Dit kan veel makkelijker: verschillende mobiele apps kunnen je hierbij helpen. Naast apps die de administratie gemakkelijker maken zijn er ook handige apps voor andere kwaaltjes. Bijvoorbeeld voor ondernemers die snel afgeleid zijn door hun telefoon of de telefoon soms achter het stuur gebruiken. Lees hier tips voor vijf handige apps die jou als ondernemer kunnen helpen.

Hours Tracker

Je urenregistratie kun je tegenwoordig via een app bijhouden. Hours Tracker biedt verschillende mogelijkheden hiervoor: je kan in- en uitklokken, maar ook vaste dagen en uren aangeven waarop je werkt. De app houdt rekening met het uurtarief dat je invult en zelfs met het percentage dat je bij de belasting af moet staan. Zo heb je inzicht in hoe lang een klus duurt en wat de verdiensten zijn. Leuke bijkomstigheid is dat je meerdere opdrachtgevers kan toevoegen en meerdere klussen tegelijkertijd kunt bijhouden. Voor zowel Android als iOS is deze app gratis verkrijgbaar.

ExpenseTracker

Het huishoudboekje kennen we allemaal wel, maar dat er ook een zakelijke variant te downloaden is in de Appstore, is misschien nieuw voor je. Deze app heet ExpenseTracker en geeft een goed inzicht in financiën: je kunt precies bijhouden hoeveel geld je ergens aan uitgeeft en hoeveel geld er op een bepaalde dag is binnengekomen. De app is eenvoudig in gebruik, maar heeft tevens de mogelijkheid professioneel ogende diagrammen te maken met een overzicht van inkomsten en uitgaven. ExpenseTracker is alleen te downloaden voor iOS en kost €2,39. Ben je een Android-gebruiker? Er zijn verschillende vergelijkbare apps te vinden in de Play Store, zoals Expensify.

Expensify

Expensify is een fijne app die op snelle en overzichtelijke wijze je onkostendeclaratie te regelt, Met de scanfunctie van deze app heb je de bedragen op bonnetjes binnen no time gescand en verwerkt in je administratie. Ook kun je je reisvergoeding makkelijk declareren: wanneer je via Google Maps je route invoert, wordt dit automatisch overgezet naar een factuur. Expensify is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Dragon Dictation

De beste ideeën bedenk je vaak als je het niet verwacht en als het eigenlijk ook niet zo goed uitkomt. Als je in de auto zit en onderweg bent naar een klant kun je bijvoorbeeld geen telefoon of kladblok erbij pakken om een notitie te maken. Voice Dictation is een dicteer applicatie die je in deze situatie goed kunt gebruiken. Deze spraakherkenning app herkent verschillende talen, waaronder Nederlands en Engels, en zet gesproken teksten snel om in e-mails of notities. Dat is niet het enige: smsjes, tweets en Facebook-updates die je inspreekt kun je meteen laten versturen. Geen excuus meer om je smartphone te pakken terwijl je achter het stuur zit. De app kost € 2,29 en is alleen verkrijgbaar voor iOS. Wel zijn er verschillende alternatieven voor Android-gebruikers in de Play Store te vinden, zoals Speechnotes en Speechtexter.

Forest

Ben je net een paar minuten gefocust aan het werk, raak je weer afgeleid door je smartphone. Een herkenbaar probleem? Dan is het een aanrader om de app Forest te installeren. Deze app verbindt een spelelement aan concentratie en werkt als volgt: in de app zet je een timer, waarna je je telefoon weg legt. In 25 minuten groeit er een boom, die dood zal gaan als je je telefoon binnen die tijd aanraakt. Het doel is om een groot bos te laten groeien, wat gelijkstaat aan productief en geconcentreerd werken. In een tabel kun je zien hoe geconcentreerd je de afgelopen tijd te werk bent gegaan. Voor Android-gebruikers is de app gratis te downloaden, in de Appstore hangt er een prijskaartje van €1,09 aan.