Places logo
Menu

Verbeter uw bedrijfsvermelding met deze handige tips

Verbeter uw bedrijfsvermelding met deze handige tips

Wilt u beter gevonden worden door potentiële klanten? Door uw bedrijfsvermelding op Telefoonboek.nl zo volledig mogelijk in te vullen, wordt de kans dat iemand contact met u opneemt verhoogd met 30%. In deze blog daarom aandacht voor hoe u uw bedrijfsvermelding zo optimaal mogelijk kunt inzetten.

Uw bedrijfsvermelding beheren op Places.nl

Telefoonboek is met meer dan 5,8 miljoen bezoekers per maand en 1,3 miljoen bedrijfsvermeldingen de meest complete online bedrijvengids van Nederland. Eenbedrijfsvermelding op Telefoonboek.nlzorgt er dan ook voor dat u goed vindbaar bent voor uw klanten. Uw onderneming wordt niet alleen goed gevonden op Telefoonboek.nl maar eindigt ook hoger in de zoekresultaten van Google. Heeft u uw gegevens gratis toegevoegd en houdt u uw bedrijfsvermelding up-to-date, dan krijgen bezoekers al snel een duidelijk beeld van uw onderneming. Hierdoor neemt een potentiële klant sneller contact met u op. Heeft u uw bedrijfsvermelding nog niet in beheer? Ga dan naarPlaces.nlen maak gratis uw eigen account aan!Hieronder vindt u meer informatie over welke mogelijkheden er zijn.

tips-basisgegevens

Basisgegevens: beter gevonden via internet

Adresgegevens

Een bedrijfsvermelding opTelefoonboek.nlbevat altijd enkele basisgegevens. Om te beginnen zijn dit de adresgegevens. Wilt u dat uw adres niet zichtbaar is omdat u bijvoorbeeld een webshop heeft? Geef dit dan even door aan onze service desk.

Telefoonnummer

Ook het telefoonnummer van uw bedrijf valt onder de basisgegevens. Wilt u meerdere telefoonnummers weergeven? Dan kunt u uw pakket upgraden. Wanneer u een gratis pakket heeft, wordt namelijk alleen het eerste telefoonnummer weergegeven.

Positie kaart

Naast de adresgegevens en uw telefoonnummer valt ook de positie op de kaart onder de basisgegevens van uw bedrijfsvermelding. Wanneer de positie van uw bedrijf niet juist wordt weergegeven omdat u zojuist uw adresgegevens heeft gewijzigd, kunt u klikken op 'ververs positie'. Het kaartje wordt dan aangepast naar uw nieuwe adres en geeft dan de actuele locatie weer.

Extra gegevens: professionele uitstraling

Categorie

Naast de basisgegevens kunt u ervoor kiezen om aanvullende gegevens aan uw bedrijfsvermelding toe te voegen. Het toevoegen van extra informatie is gratis. Een belangrijk extra gegeven is de categorie waarin uw bedrijf staat ingedeeld. De categorie is namelijk voor een groot deel bepalend voor uw online vindbaarheid.Plaats uw bedrijf daarom in de meest toepasselijke categorie. U kunt momenteel kiezen uit542 categorieën.

Openingstijden

Naast het invullen van de meest toepasselijke categorie kunt u ook de openingstijden van uw bedrijf toevoegen. Wanneer uw bedrijf met verschillende openingstijden werkt, kunt u extra openingstijden toevoegen door op de + te klikken. tips-extragegevensWilt u aangeven voor welke afdeling de openingstijden gelden of aangeven dat u op afspraak werkt? Dit kan door dubbel te klikken op het tabblad 'openingstijden'. De tekst 'openingstijden' kunt u vervolgens vervangen door bijvoorbeeld 'service' of 'op afspraak'. Ook het aangeven van pauzes is mogelijk. Vink hiervoor het hokje 'pauze' aan en geef uw openingstijden in twee dagdelen aan. Bij verschillende openingstijden per seizoen of periode kunt u klikken op 'Voeg nog een seizoen toe'. U vult dan vervolgens de periode in waar de openingstijden betrekking op hebben. Werkt u elke dag met dezelfde openingstijden? Klik dan op 'Openingstijden van maandag overal toepassen', dan hoeft u dit niet handmatig voor alle dagen in te voeren.

Parkeergelegenheid

In het beheerscherm kunt u onder de openingstijden ook de parkeergelegenheid bij uw bedrijf aangeven. U kunt hierbij kiezen uit betaald parkeren, een openbare parkeerplek en parkeren op eigen terrein. In het tekstvak eronder kunt u nog een omschrijving toevoegen. Ligt de parkeerplaats in de buurt van een makkelijk herkenbaar punt? Of ligt de parkeerplaats misschien op 50 meter van uw bedrijf? In het tekstvak heeft u dus de ruimte om extra details te geven.

Betalingsmogelijkheden

Naast uw parkeergelegenheid, kunt u ook nog de betalingsmogelijkheden bij uw bedrijf invullen. Dan weten uw klanten precies hoe zij bij u kunnen betalen. Handig als uw bedrijf alleen contant geld of pinbetalingen accepteert. U vult uw betalingsmogelijkheden in door een vinkje te plaatsen in het vakje voor de betalingsmogelijkheden die op uw bedrijf van toepassing zijn.

E-mailadres & website

Wilt u uw website ook weergeven op uw bedrijfsvermelding? Dan kunt u uw bedrijfsvermelding upgraden. Vanaf een Pakket Basiswordt de link naar uw website weergegeven. Klik hiervoor meer informatie over de verschillende pakketten.

Bedrijfsomschrijving

Ook de bedrijfsomschrijvingkunt u gratis toevoegen. Dit tekstvak is bedoeld voor het beschrijven van de diensten die uw bedrijf aanbiedt. Telefoonboek adviseert hierbij om 200 tekens aan te houden en ongeveer 2 á 3 alinea's. Dit resulteert namelijk in een korte, duidelijke en samenhangende tekst wat de zoekresultaten ten goede komt. Wanneer u gevonden wilt worden op een bepaald zoekwoord kunt u dit zoekwoord meerdere keren noemen in uw bedrijfsomschrijving. Zo vergroot u de kans dat u op dit zoekwoord wordt gevonden. Bent u bijvoorbeeld een kapsalon? Gebruik dan meerdere keren het woord kapper in uw bedrijfsomschrijving om op dit zoekwoord gevonden te worden.

Bedrijfslogo, foto's & video's

Via uw aangevulde bedrijfsvermelding op Telefoonboek.nl kunt u uw potentiële klanten al een goed beeld geven van uw bedrijf. Een nog betere impressie van uw bedrijf ontstaat door het toevoegen van uw bedrijfslogo en foto's van uw bedrijf en/of werkzaamheden. Daardoor komt uw bedrijf betrouwbaarder over. Het toevoegen van uw bedrijfslogo en foto's is mogelijk vanaf Pakket Basis. U kunt dan onbeperkt foto's toevoegen. Daarnaast kunt u vanaf Pakket Basis ook video's toevoegen aan uw bedrijfsvermelding. Heeft u zelf video's? Dan kunt u deze uploaden op YouTube en de YouTube-link plaatsen in het daarvoor bestemde tekstvak. Wilt u graag dat wij eenslideshowvoor u maken? Kiest u dan voor een Pakket Pro. Wanneer u fotomateriaal heeft aangeleverd wordt uw slideshow binnen één week gemaakt.

Social media

Wanneer uw bedrijf gebruik maakt vanFacebook,Twitter,LinkedInen/ofGoogle+, dan kunt u ervoor kiezen de links naar uw social media pagina te integreren in uw bedrijfsvermelding. Als u bijvoorbeeld uw Facebook pagina wilt toevoegen, kopieert u de link die op dat moment bovenaan in de URL-balk staat. Deze link plaatst u achter het Facebook logo inPlaces.nl. Na toevoeging van social media links verschijnen op uw bedrijfsvermelding buttons naar uw socialmedia, ook wanneer u een gratis bedrijfsvermelding heeft.

Hoe vollediger, hoe beter

Zowel bij een gratis als betaalde bedrijfsvermelding geldt: hoe vollediger, hoe beter. Bij een gratis bedrijfsvermelding kunt u de volgende opties invullen: contactgegevens, categorie, bedrijfsomschrijving, openingstijden, dichtstbijzijnde parkeergelegenheid, social media links en betalingsmogelijkheden. Vergroot uw vindbaarheid dus door zo veel mogelijk in te vullen! Bij een betaalde vermelding zijn de volgende aanvullende opties mogelijk: website, bedrijfslogo, foto's en video's.Vanaf het Pakket Basis kunt u een advertentie instellen met plaatsen en zoekwoorden. Vult u bijvoorbeeld 'taxi' in als zoekwoord en 'Eindhoven' als plaatsnaam, dan betekent dit dat uw bedrijf bovenaan verschijnt bij de zoekresultaten wanneer hierop gezocht wordt. Een voorbeeld hiervan ziet uhier.

advertentie-telefoonboek

Controle

Telefoonboek hecht veel waarde aan de betrouwbaarheid van alle bedrijfsgegevens. Om die reden worden de wijzigingen in bedrijfsvermeldingen zorgvuldig gecontroleerd voordat deze online zichtbaar zijn. U ontvangt een bericht van één van onze service medewerkers wanneer uw gegevens zijn goedgekeurd. Na goedkeuring zijn uw gegevens binnen enkele minuten zichtbaar.

Vragen?

Heeft u nog vragen over uw bedrijfsvermelding? Neem dan gerust contact met ons op! Dit kan viainfo@places.nl, 024-3555299 of de online service desk op Places.nl. Wij helpen u graag om uw bedrijf beter online vindbaar te maken.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!