Places logo
Menu

Vele faillissementen in het nieuws: is het einde nabij?

Vele faillissementen in het nieuws: is het einde nabij?

De afgelopen tijd lijken de faillissementen u om de oren te vliegen. V&D, DA, Paradigit, Macintosh: vele grote ketens gingen de laatste tijd bankroet. Maar wat zijn eigenlijk de ontwikkelingen rondom faillissementen in Nederland? Places.nl vertelt het u in deze blog.

Het afgelopen halfjaar nam het aantal faillissementen bijna voortdurend toe. In maart daalde het aantal echter. Er werden toen namelijk maar 386 bedrijven failliet verklaard. Ter vergelijking: dat waren er nog 479 in februari. Het lijkt dus weer de goede kant op te gaan.

Wat is een faillissement?

Een faillissement is het (financiele) onvermogen of onvermogend zijn. Dit gebeurt als een schuldenaar niet meer in staat is aan zijn financiele verplichtingen te voldoen of bewust is opgehouden met het betalen van schulden. Schuldeisers kunnen dan via een advocaat faillissement aanvragen. Zowel privépersonen als ondernemingen kunnen failliet worden verklaard.

Sectoren waarin veel faillissementen voorkomen zijn de handel en finaciele sector. In deze sectoren zijn ook veel bedrijven actief. Naar verhouding gingen voornamelijk veel horecabedrijven failliet de afgelopen periode. Het afgelopen halfjaar schommelde het aantal faillissementen sterk. Waar in oktober nog het laagste aantal in zeven jaar werd bereikt, nam het aantal faillissementen in de maanden daarna bijna constant toe.

Hoe voorkomt u een faillissement?

Maar wat kunt u als ondernemer nou doen om een faillissement te voorkomen? Allereerst is het belangrijk uw administratie op orde te houden. Vraag uzelf ook af of uw organisatie nog de juiste koers vaart en voorkom onbetaalde rekeningen. Kijk kritisch naar uw kosten en zet eerder geld opzij om de belastingdienst te kunnen betalen. Tot slot: zoek een gesprekspartner van buiten!

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en tips voor ondernemers? Op de Places blogpagina worden dagelijks nieuwe blogs geplaatst. Zo kon u deze week lezen over Slack, tips voor uw Facebookpagina en iDEAL.

Meer weten over wat Places voor u kan betekenen? Neem voor meer informatie contact op met onze klantenservice op 024 - 3555299, we helpen u graag verder!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!