Places logo
Menu

Veiligheid van websites post- en koeriersbedrijven onder de loep

Veiligheid van websites post- en koeriersbedrijven onder de loep

Post- en koeriersbedrijven versturen in opdracht grote of kleine hoeveelheden goederen. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) beleefde de koeriersbranche in 2017 de grootste omzetstijging in jaren. Koeriersbedrijven groeien hard door de vele internetverkopen. Om als koeriersbedrijf te blijven groeien is een goede website van groot belang. Klanten kunnen namelijk informatie vinden en contact opnemen via een website. Hoe scoren de websites van post- en koeriersbedrijven op veiligheid? Places Nieuws zocht het uit.

Onveilige website

Een veilige website is te herkennen aan HTTPS aan het begin van een URL in de adresbalk. Als de URL begint met HTTPS, beschikt de website over een SSL-certificaat. SSL staat voor Secure Sockets Layer, een laag die ervoor zorgt dat data op de website beveiligd is en onherkenbaar is voor derden. Indien een URL begint met HTTP, beschikt de website niet over een SSL-certificaat en kan data onderschept worden door hackers. Met name op websites waar u persoonlijke gegevens achterlaat is het belangrijk dat de website beveiligd is.

Onderzoek

Places Nieuws heeft onderzoek gedaan naar de veiligheid van websites van post- en koeriersbedrijven. Het onderzoek is gebaseerd op data van Telefoonboek.nl, een online personen- en bedrijvengids. Op Telefoonboek.nl staan 2.581 werkende websites van post- en koeriersbedrijven geregistreerd. In totaal zijn 682 websites getest op online veiligheid. Uit het onderzoek blijkt dat 52% van de websites van post- en koeriersbedrijven niet goed beveiligd is. Deze website beschikken dus niet over een SSL-certificaat.

Voordelen SSL-certificaat

Een SSL-certificaat heeft naast het beveiligen van een website nog meer voordelen. Zo versterkt het certificaat de positie van een website in Google. Een SSL-certificaat is namelijk een ranking factor van Google. Daarnaast verhoogt de beveiligingslaag de conversie van een website. Een website met SSL-certificaat krijgt een slotje, dit zorgt ervoor dat bezoekers sneller vertrouwen hebben in een website en dat ze eerder een aankoop zullen doen. Heeft uw website nog geen SSL-certificaat? Op verschillende websites kunt u voor een lage prijs een SSL-certificaat aanvragen. Op Places Websites kunt u gemakkelijk een website laten maken met SSL-certificaat. Bezoek de website voor meer informatie.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!