Veiligheid van websites post- en koeriersbedrijven onder de loepPost- en koeriersbedrijven

Post- en koeriersbedrijven versturen in opdracht grote of kleine hoeveelheden goederen. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) beleefde de koeriersbranche in 2017 de grootste omzetstijging in jaren. Koeriersbedrijven groeien hard door de vele internetverkopen. Om als koeriersbedrijf te blijven groeien is een goede website van groot belang. Klanten kunnen namelijk informatie vinden en contact opnemen via een website. Hoe scoren de websites van post- en koeriersbedrijven op veiligheid? Places Nieuws zocht het uit.

Onveilige website

Een veilige website is te herkennen aan HTTPS aan het begin van een URL in de adresbalk. Als de URL begint met HTTPS, beschikt de website over een SSL-certificaat. SSL staat voor Secure Sockets Layer, een laag die ervoor zorgt dat data op de website beveiligd is en onherkenbaar is voor derden. Indien een URL begint met HTTP, beschikt de website niet over een SSL-certificaat en kan data onderschept worden door hackers. Met name op websites waar u persoonlijke gegevens achterlaat is het belangrijk dat de website beveiligd is.

Onderzoek

Places Nieuws heeft onderzoek gedaan naar de veiligheid van websites van post- en koeriersbedrijven. Het onderzoek is gebaseerd op data van Telefoonboek.nl, een online personen- en bedrijvengids. Op Telefoonboek.nl staan 2.581 werkende websites van post- en koeriersbedrijven geregistreerd. In totaal zijn 682 websites getest op online veiligheid. Uit het onderzoek blijkt dat 52% van de websites van post- en koeriersbedrijven niet goed beveiligd is. Deze website beschikken dus niet over een SSL-certificaat.

Voordelen SSL-certificaat

Een SSL-certificaat heeft naast het beveiligen van een website nog meer voordelen. Zo versterkt het certificaat de positie van een website in Google. Een SSL-certificaat is namelijk een ranking factor van Google. Daarnaast verhoogt de beveiligingslaag de conversie van een website. Een website met SSL-certificaat krijgt een slotje, dit zorgt ervoor dat bezoekers sneller vertrouwen hebben in een website en dat ze eerder een aankoop zullen doen. Heeft uw website nog geen SSL-certificaat? Op verschillende websites kunt u voor een lage prijs een SSL-certificaat aanvragen. Op Places Websites kunt u gemakkelijk een website laten maken met SSL-certificaat. Bezoek de website voor meer informatie.

Foto: Bigstock


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek