Places logo
Menu

CBR wordt hard gestraft voor slechte service

CBR wordt hard gestraft voor slechte service

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) wordt negatief beoordeeld door de Nederlandse consument. Dat blijkt uit een onderzoek naar de tien meest beoordeelde CBR-kantoren op Telefoonboek.nl. Uit de beoordelingen op de website bleek dat alle tien de kantoren gemiddeld het oordeel 'onvoldoende' ontvingen. Het hoogste cijfer in de beoordelingen was een 3,6. Wat is de reden dat er zo negatief geoordeeld wordt over het CBR? Places Nieuws nam de beoordelingen onder de loep!

Negatieve ervaring met het CBR

Uit de toelichting op de beoordelingen blijkt dat sommige negatieve reviews geschreven zijn naar aanleiding van een negatieve ervaring met het CBR. De frustratie van het zakken voor een praktisch of theoretisch rijexamen wordt geuit in een negatieve review. "Ik ben onterecht gezakt! Ik heb super gereden en ben alsnog gezakt!" Het blijkt dat soortgelijke ervaringen in meerdere situaties tot negatieve beoordelingen geleid hebben. Toch is het zakken voor het rijexamen niet de enige reden voor een negatieve review op Telefoonboek.nl.

Service en bereikbaarheid

In de meeste negatieve beoordelingen wordt namelijk geklaagd over de slechte telefonische bereikbaarheid van het CBR. In de beoordelingen op Telefoonboek.nl stelt iemand "U bent onbereikbaar terwijl ik toch met een dringende kwestie zit." Een ander klaagt: "Je staat meer dan 10 minuten in de wacht." Het gebrek aan service wordt in veel gevallen bestraft met een onvoldoende. Dit is dan ook zeker een gebied waarop nog veel winst te behalen valt voor het CBR. Ook wordt er in meerdere gevallen geklaagd over slechte bereikbaarheid van het examencentrum zelf. In Alkmaar klaagt iemand "de helft van de mensen komt hier zonder rijbewijs (theorie examen doen) en het is nauwelijks bereikbaar met het OV." Dit is echter iets waar het CBR minder snel verandering in kan aanbrengen.

Google reviews

De beoordelingen op Telefoonboek.nl komen niet geheel overeen met de reviews op Google. Hier viel het oordeel vaak wat milder uit. In enkele gevallen was het gemiddelde oordeel in de Google reviews veel beter dan het oordeel op Telefoonboek.nl. Zo ontving het het CBR Kantoor Divisie Theorie in Eindhoven 3,6 van de 5 sterren en het examencentrum in Leeuwarden zelfs gemiddeld 4,2 van de 5 sterren. Veelal zijn de positieve reviews op Google niet verder toegelicht, maar een reden die bij meerdere examencentra naar voren komt is "goede koffie tegen de zenuwen" of een mooie kantine waar mensen zich in alle rust kunnen voorbereiden op hun examen.

De 10 meest beoordeelde CBR kantoren

 1. CBR Hoofdkantoor en Divisie Rijgeschiktheid, Rijswijk (2,8, 312 beoordelingen)
 2. CBR Examencentrum, Barendrecht (3,1, 167 beoordelingen)
 3. CBR Kantoor Divisie Theorie, Eindhoven (2,8, 135 beoordelingen)
 4. CBR Examencentrum, Amsterdam (3, 133 beoordelingen)
 5. CBR Examencentrum, Utrecht (2,8, 101 beoordelingen)
 6. CBR Kantoor Divisie CCV, Rijswijk (3,1, 102 beoordelingen)
 7. CBR Examencentrum, Alkmaar (2,9, 94 beoordelingen)
 8. CBR Examencentrum, Leeuwarden (3,6, 88 beoordelingen)
 9. CBR Examencentrum, Leusden (3, 79 beoordelingen)
 10. CBR Examencentrum, Arnhem (3,1, 77 beoordelingen)

Beoordelingen op Telefoonboek.nl

Dit onderzoek is uitgevoerd op basis van de data van Telefoonboek.nl. Hier kunnen consumenten bedrijven op basis van hun algemene indruk, de service en de prijs-kwaliteitverhouding beoordelen met een cijfer van 1 tot 10. Daarnaast kunnen zij extra informatie geven over hun beoordeling aan de hand van een geschreven toelichting. Bij dit onderzoek is gekeken naar de tien meest beoordeelde vestigingen van het CBR en zijn deze beoordelingen vergeleken met Google Reviews.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!