Places logo
Menu

Van fysieke winkel naar webwinkel: hoe pakt u dit aan?

Van fysieke winkel naar webwinkel: hoe pakt u dit aan?

Webshops, ze schieten tegenwoordig uit de grond en steeds meer producten worden online aangeschaft. En wanneer uw potentiële klant uw product in de fysieke winkel aanschaft, is de kans groot dat hij eerst op internet heeft rond gekeken naar informatie en prijzen. Offline en online winkelen wordt steeds meer gecombineerd. Om de continuïteit van uw bedrijf te waarborgen is het voor u als ondernemer daarom belangrijk om te kijken hoe u met deze trend mee kunt gaan. Zo kunt u overwegen om uw product niet alleen meer via de fysieke winkel te verkopen, maar ook via uw eigen webshop. Hoe u dit het beste kunt aanpakken? Places.nl geeft u tips in deze blog.

1. Kies de juiste software

Er zijn heel veel webshops, die gebruik maken van heel veel verschillende soorten software. Welke software het beste bij een webshop past, is voor iedere webshop verschillend. Via internet kunt u veel informatie vinden over de software die het beste bij uw webshop past. Er zijn in ieder geval twee populaire software varianten om een betaalbare webshop mee te beginnen: software met licentie en open source webwinkel software. Bij een software onder licentie gaat het om een webwinkel die al is ontworpen en die u kunt huren voor een bepaalde prijs per periode. De software is erg gebruiksvriendelijk, kan snel worden opgezet en heeft direct een professioneel uiterlijk. De open source webwinkel software is een reeds ontwikkelde software, die nog helemaal is aan te passen naar uw wensen en behoeften, zoals Wordpress. Deze variant vraagt meer tijd, energie en kennis van programmeren.

2. Denk na over uw betalingsmogelijkheden

Online betalen roept bij veel mensen nog steeds een gevoel van wantrouwen op. Websitebezoekers vragen zich af wat er met de informatie kan gebeuren en of het wel veilig is. Wanneer u uw online winkel aan laat sluiten bij Thuiswinkel.org laat dit zien dat er een controle wordt uitgevoerd op het betalingsverkeer. Een controle door een externe organisatie is helaas geen garantie dat er iets mis kan gaan. Wel kunt u verschillende betalingsmogelijkheden aanbieden. Zo kan uw websitebezoeker kiezen voor de betalingsmethode waar hij eventueel veel ervaring mee heeft en dus vertrouwen in heeft. De meest voorkomende betalingsmogelijkheden zijn: betaling vooraf via iDeal of creditcard, betaling met factuur of acceptgiro achteraf, betaling via betalingsprovider, betaling via PayPal of betaling onder rembours.

3. Promoot uw webshop

Wanneer u een mooie webshop gelanceerd heeft, wil dat helaas niet automatisch zeggen dat er bezoekers op uw online bedrijf af komen. Uw online webshop moet zichtbaar zijn voor en ook gevonden worden door uw doelgroep. Promotie is een geschikte manier om dit te realiseren. Voor webshop eigenaren met een klein budget zijn er verschillende mogelijkheden om de webshop te promoten. Dit kan bijvoorbeeld via social media, door middel van Google Adwords, het versturen van persberichten en e-mailmarketing. Maar u kunt ook in uw fysieke winkels flyers neerleggen over uw nieuwe webshop, een link plaatsen op uw visitekaartje en natuurlijk door mondelinge bekendmaking naar uw potentiële klanten.

Eerst uw eigen professionele website? Places Websites biedt dé oplossing

Een webshop lanceren vraagt dus om de nodige tijd en aandacht om uw offline successen online voort te kunnen zetten. Wilt u eerst uw tijd en aandacht besteden aan een professionele website? Dan helpt Places u daar graag bij met Places Websites. Places Websites biedt u als ondernemer namelijk de mogelijkheid om heel eenvoudig in enkele stappen uw eigen professionele bedrijfswebsite vorm te geven in een design naar eigen voorkeur. Zo kunt u op eenvoudige manier uw eigen website vormgeven zonder dat u daar veel tijd aan hoeft te besteden. U bespaart met Places Websites zelfs een hoop kosten, want het aanmaken van uw website is gratis en u heeft het beheer in eigen handen.

Bent u geïnteresseerd geraakt in Places Websites? Maak dan vandaag nog een account aan en kijk onder het kopje 'Websites' in de blauwe balk in het Places dashboard!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!