Places logo
Menu

Utrechtse zorginstellingen best bereikbaar

Utrechtse zorginstellingen best bereikbaar

Wanneer u een prangende vraag heeft over uw behandeling in de gezondheidszorg, hoopt u natuurlijk zo snel mogelijk iemand aan de lijn te krijgen. Eerder toetste Telefoonboek.nl al de bereikbaarheid van Nederlandse huisartsen, maar hoe zit het met de telefonische bereikbaarheid van overige zorginstellingen? Hier gaat het bijvoorbeeld om revalidatiecentra, verplegingsaanbieders en GGD-kantoren. Telefoonboek.nl dook in de statistieken en zocht het uit.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 26.573 telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'Zorg'. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 554 van de 26.573 telefoonnummers het geval, hetgeen neerkomt op slechts 2,1% van de onderzochte winkels. Dat betekent dat 97,9% van de onderzochte zorginstellingen weinig tot geen klachten krijgen over de telefonische bereikbaarheid.

Klachten

Hoewel slechts 2,1% van de zorginstellingen meer dan drie keer niet bereikbaar waren, blijven er door het grote aantal bedrijven in deze categorie toch nog 554 bedrijven over die als "slecht bereikbaar" in de database staan. De meeste klachten werden geregistreerd bij twee Brabantse bedrijven: Locatie AC Tilburg (een bedrijf gespecialiseerd in hulpverlening en zorg) en K & K Bewindvoeringen uit Boxmeer (een financiële hulpverlener voor minder validen) namen het afgelopen jaar respectievelijk 64 en 60 keer niet op. Ook het hoofdkantoor van Icare in Meppel was vrij slecht bereikbaar (45 mislukte belpogingen).

Provincie

Wanneer de cijfers worden afgezet tegen het aantal zorginstellingen per provincie, komt Utrecht als best bereikbare provincie uit de bus. Hier kreeg slechts 1,3% van de telefoonnummers klachten over de bereikbaarheid. Zeeuwse zorginstellingen doen het wat dat betreft bijna net zo goed: hier werd bij 1,4% meer dan drie mislukte belpogingen geregistreerd. In Drenthe was men met 5,0% het slechts te bereiken.

Logisch

De uitstekende bereikbaarheidscijfers in deze branche verdienen een compliment, maar zijn goed te verklaren, denkt Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice: "Wat de aard van de zorg ook is, er wordt gewerkt met patiënten. Het is daarbij belangrijk dat zorginstellingen bereikbaar zijn voor vragen van patiënten; het gaat immers om hun gezondheid. Logisch dat dit zo serieus wordt opgenomen."

Percentage meer dan drie keer niet bereikbaar per provincie

Drenthe 5,0%

Friesland 3,5%

Limburg 2,8%

Groningen 2,8%

Flevoland 2,6%

Noord-Holland 2,2%

Overijssel 2,1%

Gelderland 2,0%

Zuid-Holland 2,0%

Noord-Brabant 1,9%

Zeeland 1,4%

Utrecht 1,3%

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!