Places logo
Menu

Uitstekende telefonische bereikbaarheid fysiotherapeuten

Uitstekende telefonische bereikbaarheid fysiotherapeuten

Uit een onderzoek eind 2017 bleek dat 56% van de Nederlanders liever eerst enkele weken wacht voordat zij een fysiotherapeut gaan bezoeken. Zij willen eerst kijken of de klachten vanzelf overgaan, of gaan liever eerst naar de huisarts. Ook heerst er veel onduidelijkheid wat betreft doorverwijzingen naar de fysiotherapeut. Veel mensen weten niet dat je ook zonder verwijzing van een huisarts bij de fysiotherapeut terecht kan. Al moet je hier natuurlijk wel van te voren telefonisch een afspraak voor maken. Naar aanleiding hiervan onderzocht Telefoonboek.nl de telefonische bereikbaarheid van fysiopraktijken in heel Nederland.

Onderzoek

In totaal staan er in de database van Telefoonboek.nl 10.212 bedrijven geregistreerd in de categorie "fysiotherapie". Onder een slechte bereikbaarheid werd verstaan dat er drie keer of vaker naar een praktijk werd gebeld zonder dat er werd opgenomen. Dit was het geval bij 113 fysiotherapie praktijken, of wel 1,11%. Daaruit kan worden geconcludeerd dat over het algemeen de telefonische bereikbaarheid voor fysiotherapiepraktijken ontzettend goed is.

Resultaten

In Zeeland is 2,3% van de fysiotherapiepraktijken slecht bereikbaar. Dit is het hoogste percentage in Nederland, iets om aan te werken dus. De percentages van alle provincies liggen redelijk dicht bij elkaar en zijn gelukkig ook niet heel hoog. Dit betekent dat over het algemeen de bereikbaarheid van fysiotherapiepraktijken gewoon goed is. In Utrecht en Noord-Brabant was het percentage slecht bereikbare fysiotherapiepraktijken het laagste.

Percentage slecht bereikbaar per provincie

 1. Zeeland 2,3%

 2. Limburg 2,2%

 3. Flevoland 2%

 4. Drenthe 1,6%

 5. Overijssel 1,3%

 6. Friesland 1,2%

 7. Noord-Holland 1,2%

 8. Gelderland 1,1%

 9. Groningen 1,1%

 10. Zuid-Holland 1%

 11. Noord-Brabant 0,9%

 12. Utrecht 0,7%

Ontdek Places Antwoordservice

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Marketingadvies op maat
 • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!