Uitstekende telefonische bereikbaarheid fysiotherapeutenUitstekende telefonische bereikbaarheid fysiotherapeuten

Uit een onderzoek eind 2017 bleek dat 56% van de Nederlanders liever eerst enkele weken wacht voordat zij een fysiotherapeut gaan bezoeken. Zij willen eerst kijken of de klachten vanzelf overgaan, of gaan liever eerst naar de huisarts. Ook heerst er veel onduidelijkheid wat betreft doorverwijzingen naar de fysiotherapeut. Veel mensen weten niet dat je ook zonder verwijzing van een huisarts bij de fysiotherapeut terecht kan. Al moet je hier natuurlijk wel van te voren telefonisch een afspraak voor maken. Naar aanleiding hiervan onderzocht Telefoonboek.nl de telefonische bereikbaarheid van fysiopraktijken in heel Nederland.

Onderzoek

In totaal staan er in de database van Telefoonboek.nl 10.212 bedrijven geregistreerd in de categorie "fysiotherapie". Onder een slechte bereikbaarheid werd verstaan dat er drie keer of vaker naar een praktijk werd gebeld zonder dat er werd opgenomen. Dit was het geval bij 113 fysiotherapie praktijken, of wel 1,11%. Daaruit kan worden geconcludeerd dat over het algemeen de telefonische bereikbaarheid voor fysiotherapiepraktijken ontzettend goed is.

Resultaten

In Zeeland is 2,3% van de fysiotherapiepraktijken slecht bereikbaar. Dit is het hoogste percentage in Nederland, iets om aan te werken dus. De percentages van alle provincies liggen redelijk dicht bij elkaar en zijn gelukkig ook niet heel hoog. Dit betekent dat over het algemeen de bereikbaarheid van fysiotherapiepraktijken gewoon goed is. In Utrecht en Noord-Brabant was het percentage slecht bereikbare fysiotherapiepraktijken het laagste.

Percentage slecht bereikbaar per provincie

 1. Zeeland 2,3%

 2. Limburg 2,2%

 3. Flevoland 2%

 4. Drenthe 1,6%

 5. Overijssel 1,3%

 6. Friesland 1,2%

 7. Noord-Holland 1,2%

 8. Gelderland 1,1%

 9. Groningen 1,1%

 10. Zuid-Holland 1%

 11. Noord-Brabant 0,9%

 12. Utrecht 0,7%

Ontdek Places Antwoordservice

Foto: Pixabay


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek