Places logo
Menu

Uber beschuldigd van omkoping en spionage concurrentie

Uber beschuldigd van omkoping en spionage concurrentie

Technologiebedrijf Uber heeft zich volgens een voormalig medewerker schuldig gemaakt aan spionage van concurrenten. De spionnen die hiervoor werden ingezet zouden tevens getraind zijn door de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. De brief die hierover werd geschreven door de advocaat van de voormalig werknemer is ingediend als bewijsstuk in een rechtszaak.

Rechtszaak tegen zusterbedrijf van Google

Uber is momenteel verwikkeld in een rechtszaak met Alphabet-dochter Waymo, een bedrijf dat zich bezighoudt met zelfrijdende auto"s. Uber wordt ervan beschuldigd gevoelige bedrijfsinformatie te hebben gestolen. Zo zou Uber onder meer gebruik hebben gemaakt van omkoping en hacken. Als reactie geeft het bedrijf van de taxi-app aan dat als er in het verleden sprake was van spionage, hiermee is gestopt onder het nieuwe management.

Uber bekend om meerdere schandalen

Het aantal schandalen van het bedrijf achter de bekende taxi-app lijkt zich steeds verder op te stapelen met het recente nieuws. Uber kwam al eerder in het nieuws vanwege de omstreden CEO Travis Kalanick, die in juni 2017 aftrad. Zo bleek er binnen het bedrijf sprake te zijn van discriminatie, seksisme en intimidatie. Aan zijn opvolger Dara Khosrowshahi, afkomstig van reisgigant Expedia, de taak om de boel op orde te krijgen en het imago van Uber te herstellen.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!