Places logo
Menu

Telefoonwinkels zien belang beveiliging: 65% websites beveiligd

Telefoonwinkels zien belang beveiliging: 65% websites beveiligd

Telefoonwinkels hebben vaak te maken met diefstal. Zo merkte de politie vorig jaar dat er een aanzienlijke markt blijkt te zijn voor gestolen mobiele telefoons. Hierdoor had de politie afgelopen jaar dan ook te maken met meer inbraken in telefoonzaken. Het kan dan ook aantrekkelijker zijn voor telefoonzaken om telefoons minder in fysieke zaken te verkopen en bijvoorbeeld vaker via een eigen website. Maar ook online beveiliging blijft belangrijk. Telefoonboek.nl onderzocht daarom hoeveel telefoonwinkels uit haar database in het bezit zijn van een SSL-certificaat.

Wat is SSL?

Met een SSL-certificaat ontstaat een beveiligde verbinding tussen twee computers. In de meeste gevallen gaat het dan om de computer van een bedrijf en die van een bezoeker. Door middel van de beveiligde verbinding is gedeelde informatie tussen deze twee computers afgeschermd. Hierdoor is het niet mogelijk voor derden, zoals hackers, om de informatie in te zien. Consumenten hoeven niet blind te vertrouwen op bedrijven wanneer het gaat om online beveiliging en kunnen zelf een simpele check uitvoeren. Wanneer de URL namelijk wordt weergegeven met een (groen) hangslotje en begint met de letters "https", dan is er sprake van een beveiligde verbinding. Wordt er geen hangslotje weergegeven en begint de URL met de letters "http", dan is er geen sprake van een beveiligde verbinding. Bij deze websites bestaat dan ook het risico dat derden meekijken en kan de privacy van gedeelde informatie niet gegarandeerd worden.

Telefoonwinkels

Van de 1.029 bedrijven die geregistreerd staan bij Telefoonboek.nl in de categorie "telefoonwinkel" met een werkende website, blijken 678 bedrijven in het bezit te zijn van een SSL-certificaat. Dat betekent dat de meerderheid (65,9%) van de websites van telefoonwinkels online beveiligd is. Daarentegen lijkt er voor 34,1% van de geregistreerde bedrijven nog een slag te slaan. Wel is het bij deze websites mogelijk dat het gedeelte waar persoons- en betaalgegevens worden ingevoerd zich achter een (vaak externe) beveiligde verbinding verbindt. De hoofdpagina's van deze websites zijn echter niet in het bezit van een SSL-certificaat waardoor de gegevens die daar worden ingevoerd niet altijd veilig zijn.

Goede ontwikkelingen, wel ruimte voor verbetering

Ronny Oonk, manager van Places Websites denkt dat de ontwikkelingen op het gebied van online beveiliging de goede kant opgaan, maar er wel nog ruimte voor verbetering is. "De cijfers van het onderzoek tonen aan dat de meerderheid van de telefoonwinkels in het bezit is van een SSL-certificaat. Dat is erg mooi en veelbelovend. Toch lijkt er voor de overige 34% nog ruimte voor verbetering. Een SSL-certificaat zorgt er niet alleen voor dat gegevens beveiligd zijn, maar kan ook een signaal afgeven over de betrouwbaarheid van een telefoonwinkel. Consumenten worden zich namelijk steeds meer bewust van hun online privacy en de noodzaak om gegevens te beveiligen. Heeft een website een SSL-certificaat, dan zullen klanten waarschijnlijk sneller geneigd zijn om online een aankoop te doen."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!