Places logo
Menu

Telefonische bereikbaarheid Gelderse sportscholen goed

Telefonische bereikbaarheid Gelderse sportscholen goed

Basic Fit mag tandje bijschakelen

Begin februari is een mooi meetmoment voor de vele sportscholen die ons land rijk is. Alle goede voornemens zijn dan wel of niet in de praktijk gebracht; de vraag rest dan nog hoeveel sporters het daadwerkelijk volhouden. Veel mensen kiezen er in januari voor om een abonnement bij de plaatselijke sportschool af te sluiten. Dan kan slechte telefonische bereikbaarheid een slechte zaak zijn voor zowel sporter als de sportschool: de klant kan informatie mislopen, de sportschool klandizie. Daarom onderzocht Telefoonboek.nl hoe het met de telefonische bereikbaarheid van sportscholen gesteld is.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 3409 telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'Sportschool', waarvan er 372 in de provincie Gelderland gevestigd zijn. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was in dertien van de 372 sportscholen het geval. Dat betreft slechts 3,5% van de gevallen, wat betekent dat 96,5% van de onderzochte Gelderse sportscholen weinig tot geen klachten krijgen.

Actieve service

"Actieve bedrijven moeten er ook een actieve service op na houden" vindt Dirk Lentjes, manager van Places Antwoordservice. "Het is goed om te horen dat sportscholen de telefonische service zo serieus oppakken. Logisch ook: ze willen sporters graag binnen en bezig houden. Dan moet de service optimaal zijn."

Basic Fit

Onder de dertien sportscholen die wél meer dan drie klachten kregen vallen zeven filialen van Basic Fit en drie van Fit For Free. Een vestiging van Basic Fit in Nijmegen spande de kroon: daar werd in het afgelopen jaar 33 keer niet opgenomen. Een vestiging in Apeldoorn kwam wat dat betreft op plaats twee met 32 mislukte belpogingen.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!