Telecom Italia eerste Italiaanse mobiele provider die WhatsApp gaat gebruikenWhatsapp Business

Telecom Italia is de eerste Italiaanse mobiele provider die WhatsApp in gaat zetten om contact met klanten te onderhouden. Na de komst van WhatsApp Business durven steeds meer bedrijven het aan om de dienst te gebruiken om met klanten te communiceren. Ook Nederlandse bedrijven zijn geïnteresseerd in deze vorm van klantcontact.

Informeel klantcontact

Telecom Italia wilt de klant volledig centraal zetten door het contact uit te breiden met WhatsApp. Het bedrijf hoopt in de toekomst ook facturen en het melden van betalingstermijnen via het medium te versturen. In Nederland wordt WhatsApp Business door 21 procent van de bedrijven ingezet. E-mail, vaste telefonie en mobiele telefonie zijn desondanks nog steeds de meest populaire contactmiddelen. WhatsApp Business wordt echter door velen gewaardeerd door de informele manier van contact. Dit sluit goed aan op de behoeften van consumenten. Uit onderzoek van zakelijke contact software PeterConnects blijkt namelijk dat klanten steeds meer behoefte hebben aan informeel contact met bedrijven.

Wat is WhatsApp Business?

Ongeveer elf maanden geleden lanceerde WhatsApp de nieuwe update: WhatsApp Business. Deze app is speciaal ontwikkeld voor kleine- en middelgrote bedrijven. Het geeft bedrijven en klanten de mogelijkheid om sneller met elkaar in contact te komen. WhatsApp Business biedt een bedrijf verschillende mogelijkheden die de standaard versie van WhatsApp niet heeft. Nieuwe mogelijkheden zijn bijvoorbeeld het aanmaken van een bedrijfsprofiel, handige bericht tools, het installeren van de app op een desktop, het bijhouden van statistieken en de mogelijkheid om een zakelijk account te verifiëren.

Verdienmodel WhatsApp

WhatsApp verdient tot nu toe alleen aan bedrijven die niet snel reageren. Wanneer een bedrijf niet binnen 24 uur op klanten reageert, moet het bedrijf aan WhatsApp een vast bedrag betalen. WhatsApp wil volgend jaar het verdienmodel uitbreiden door advertenties te plaatsen in de statusberichten van bedrijven op WhatsApp.

Foto: Pixabay


Delen:


Vul in voor Gratis advies

Places.nl helpt ondernemers groeien. Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.


Wil jij een gratis adviesgesprek met een van onze online adviseurs?
En wil jij gebeld worden op een door jou gekozen tijdstip? Vul dan je gegevens in via onderstaande button en wij nemen vrijblijvend contact met je op.
Zoeken
Zoek