Places logo
Menu

Tekst op uw website: 10 tips

Tekst op uw website: 10 tips

De eeuwige afweging met een website: hoe deelt u de pagina's in? En in het bijzonder, hoeveel informatie zet u erop? Enerzijds is het natuurlijk belangrijk zoveel mogelijk informatie te delen, maar anderzijds wilt u de klant niet afschrikken met een overdosis aan letters op het beeldscherm. Places geeft tips voor het schrijven van de juiste tekst.

1. Welkomstwoord

Laat een welkomstwoord achterwege. "Welkom op de website van ..." is overbodig, en zorgt alleen maar voor een overschot aan tekst. Kom gewoon meteen to the point, zodat de klant weet waar hij bij u aan toe is.

2. Overzicht

Maak gebruik van kopjes en subkopjes om uw tekst overzichtelijk in te delen. Op die manier wordt de tekst verdeeld in hapklare brokken en is de drempel voor de klant om alles te lezen lager.

3. Kern

Houd het kort en bondig. Zorg dat alleen de kern op de website staat, zodat de klant meteen de relevante informatie kan vinden. Verdrink niet in details!

4. Cijfers

Zet alle getallen in cijfers. Dit vermindert niet alleen het aantal letters op uw pagina, maar valt ook meer op. Zo kan uw klant makkelijk in één oogopslag een indruk krijgen.

5. Zoekwoorden

Focus op uw zoekwoorden. Dit zijn de woorden die de kern van uw bedrijf omvatten, en waarop u vindbaar bent via Google. Als u deze een aantal keer gebruikt, zal u hoger uitkomen bij zoekopdrachten.

6. Afwisseling

Wissel korte en lange zinnen met elkaar af. Website tekst moet prettig leesbaar en duidelijk zijn, bij veel lange zinnen achter elkaar haakt de lezer al snel af. Op internet kunt u ook zinnen beginnen met voegwoorden ("En...", "Maar...").

7. Vaktaal

Gebruik niet teveel vaktaal. Uw website moet voor iedereen goed te lezen zijn, ook voor mensen met minder verstand van zaken.

8. Spelling

Belangrijk: Zorg voor een juiste spelling! Taalfouten op uw website zijn not done en maken geen professionele indruk. Gebruik dus een goede spellingschecker en laat iemand anders de tekst nog eens goed controleren.

9. Taalgebruik

Gebruik zoveel mogelijk actieve zinnen in plaats van passieve zinnen. Dus niet: "Er kan contact opgenomen met...", maar "U kunt contact opnemen met..." of "Neem contact op met...".

10. Visueel

Mensen zijn visueel ingesteld. Maak uw website dus visueel interessant door zowel de tekst als de opmaak op te leuken! Bekijk ook deze tips.

Meer lezen over websites? Houd dan de Places blogpagina in de gaten! Zo las u onder meer al over het registreren van een domein, foto's op uw website, optimaal kleurgebruik op uw website met Adobe Kuler en handige tips voor een responsive website.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!