Te weinig ondernemers zien de voordelen van digitalisering inDigitalisering

Uit onderzoek van onafhankelijk onderzoeksbureau Panteia blijkt dat slechts 35 procent van de ondernemers van plan is processen te digitaliseren. Dit is een gemiste kans, digitalisering is namelijk belangrijk om een bedrijf te laten groeien.

Nieuwe klanten aantrekken

Veel ondernemers zien nog niet alle voordelen van digitalisering in. Slechts 11 procent van de ondernemers ziet het aantrekken van nieuwe klanten als voordeel van digitalisering. Dit is opvallend weinig omdat digitalisering juist veel mogelijkheden biedt wat betreft het aantrekken van nieuwe klanten. Door middel van digitalisering kunnen ondernemers data over bestaande klanten verzamelen. Volgens Mark Schröder, opdrachtgever van het onderzoek, is data essentieel om klanten digitaal te begrijpen. Met de digitale informatie die verzameld wordt kunnen ondernemers beter inspelen op veranderende klantbehoeften en nieuwe klanten aan zich binden.

Voordelen digitalisering

Daarnaast erkent 38% van de ondernemers dat snellere dienstverlening een voordeel van digitalisering kan zijn en 20% verwacht dat zij hun kosten kunnen verlagen. Desondanks geeft slechts één derde van de ondernemers aan dat zij hun website of webshop maandelijks updaten en maakt maar 29% gebruik van cloud-oplossingen. Door te werken in de cloud heeft een bedrijf meer flexibiliteit, worden automatische software-updates gedaan en kunnen teams altijd en overal documenten openen, bewerken en delen. Bovendien kunnen ondernemers door de cloud kosten besparen en sneller opschalen wanneer het bedrijf groeit. Het is zonde dat relatief weinig ondernemers hier wat mee doen.

Doelstellingen

Volgens Schröder zouden ondernemers doelstellingen moeten formuleren om beter in te spelen op de voordelen van de digitalisering. Een doelstelling helpt om de focus te versterken en duidelijk te maken wat je als bedrijf wil bereiken. Daarnaast helpt het om prioriteiten op te stellen per kwartaal.

Foto: Bigstock


Delen:


Vul in voor Gratis Advies

Places.nl helpt ondernemers groeien

Jouw bedrijf heeft specifieke online uitdagingen. daarom gaan onze online experts graag vrijblijvend in gesprek met je over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Onze online adviseurs bellen binnen één werkdag voor advies op maat.

Bedoelde u ?
Places advieslijn: 024 - 2006 615
4,5
(1761)Zoeken
Zoek