Places logo
Menu

Taxichauffeurs staan telefonisch klaar voor de miljoenen passagiers die zij vervoeren

Taxichauffeurs staan telefonisch klaar voor de miljoenen passagiers die zij vervoeren

Iedere week worden er meer dan een miljoen passagiers door taxichauffeurs naar hun bestemming gebracht. Om al deze mensen op tijd te kunnen vervoeren is een goede communicatie van belang. In de taxibranche is telefonisch contact een belangrijk communicatiemiddel om in contact met klanten te komen. Via de telefoon kunnen klanten namelijk duidelijk en snel een locatie afspreken. Telefonische bereikbaarheid is daarom noodzakelijk in de taxibranche. Maar staan taxichauffeurs hun klanten snel te woord via de telefoon? Telefoonboek.nl heeft onderzocht in welke provincies taxichauffeurs hun telefoon snel opnemen en in welke provincies niet.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 9.966 telefoonnummers geregistreerd in de categorie "taxi". Deze nummers worden in het bestand gemarkeerd als "slecht bereikbaar" wanneer er drie keer of vaker geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is het niet mogelijk om een bericht achter te laten. Dit was bij 381 taxi"s het geval, hetgeen neerkomt op 3,8% van de gevallen. Dat betekent dat 96,2% van de telefoonnummers weinig tot geen klachten krijgt.

Provincie

Uit dit onderzoek blijkt dat taxi"s in Zeeland telefonisch het minst goed bereikbaar zijn. In die provincie is namelijk 33% van de taxi"s niet goed bereikbaar. In tegenstelling tot Noord-Holland, daar is slechts 1,5% van de taxi"s niet goed bereikbaar. Het grote verschil in percentage is ook te danken aan het feit dat er in Zeeland veel minder taxi"s zijn dan in Noord-Holland. Zo staan er in Zeeland slechts 82 taxi"s geregistreerd en in Noord-Holland 4.325. In een provincie als Zeeland wonen waarschijnlijk ook minder mensen die van een taxi gebruik maken.

Goede bereikbaarheid

Over het algemeen zijn de meeste taxi"s telefonisch goed bereikbaar. Vooral in Noord-Holland, een provincie waar veel mensen gebruik maken van een taxi, is het percentage van onbereikbare taxi"s zeer laag. Voor provincies als Zeeland en Drenthe is er nog ruimte voor verbetering. Wanneer een taxi niet goed bereikbaar is kan het bedrijf namelijk potentiële klanten verliezen.


Telefoonboek.nl | Telefonische bereikbaarheid taxi"s per provincie

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!