Places logo
Menu

Supermarktketen Jumbo heeft voor meeste buzz op sociale media gezorgd in 2017

Supermarktketen Jumbo heeft voor meeste buzz op sociale media gezorgd in 2017

Onderzoek van Adfo Groep en OBI4wan-Buzzcapture heeft aangetoond dat Jumbo, PLUS en Albert Heijn in 2017 binnen de categorie "supermarkt" voor de meeste "buzz" op sociale media zorgden. Een "buzz" is iets waar veel over wordt gesproken, dit kan bijvoorbeeld een bericht zijn dat veel wordt gedeeld. De score is gebaseerd over het aantal online platforms waar het bedrijf actief op is, het klantcontact, website volume en de positieve toon van de berichtgeving. Hoe komt het dat deze supermarkten het zo goed doen op sociale media?

Het belang van webcare

Sociale media is tegenwoordig voor veel klanten een snelle en handige manier om met een bedrijf in contact te komen. Zowel klachten als complimenten worden volop via de online platforms gedeeld. Als bedrijf is het dan ook zeer belangrijk om een goede webcare te hebben. Vooral Albert Heijn en Jumbo hebben een sterke webcare, de supermarktketens reageren meestal snel en slim op reactie"s en komen daardoor regelmatig op website van De Beste Social Media. Naast de duurdere supermarktketens zijn winkels als Aldi en Lidl ook steeds populairder op sociale media.

Kerstreclame

Veel buzz op sociale media is ontstaan door reclames die uitgezonden worden op tv. Afgelopen jaar werden met name de kerstreclames van Jumbo, Plus en Albert Heijn zeer positief ontvangen op sociale media. De supermarktketens behandelden in de commercials een maatschappelijk onderwerp. Zoals gescheiden ouders, het belang van de natuur en ouderen die zich eenzaam voelen. De reclames zorgden voor veel emoties en reacties op sociale media.

Onderzoek

In het onderzoek zijn de volgende supermarkten opgenomen: Aldi, Jumbo, Vomar, Albert Heijn, Sligro, Lidl, Makro Nederland, EkoPlaza, PLUS, DIRK, DEEN, Hoogvliet, Spar, Marqt, Odin, EMTE, Picnic, Delhaize, DekaMarkt en COOP. Dit is de top tien supermarkten die in 2017 voor de meeste buzz op sociale media zorgden:

1. Jumbo

2. PLUS

3. Albert Heijn

4. COOP

5. Hoogvliet

6. Lidl

7. Deen

8. Aldi

9. Dirk

10. Picnic

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!