Places logo
Menu

Supermarkten in Flevoland telefonisch slechtst bereikbaar

Supermarkten in Flevoland telefonisch slechtst bereikbaar

De laatste jaren verloopt de communicatie tussen klanten en bedrijven steeds vaker digitaal. Ook supermarkten doen mee met de digitaliseringstrend. Ze ontwikkelen apps en websites om hun klanten van dienst te zijn. Toch kan het zijn dat klanten via de telefoon iets willen vragen. Maar zijn de supermarkten telefonisch nog goed te bereiken? Telefoonboek.nl zocht het uit.

Onderzoek

In de database van Telefoonboek staan 7.575 telefoonnummers geregistreerd in de categorie 'supermarkten'. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als 'slecht bereikbaar' wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 1008 van de 7.575 supermarkten het geval, hetgeen neerkomt op 13,3% van de gevallen. Dat betekent dat 86,7% van de onderzochte telefoonnummers weinig tot geen klachten heeft gekregen.

Provincie

Wanneer er wordt gekeken naar de bereikbaarheid van supermarkten per provincie, valt op dat Flevoland het slechtst scoort. Daar was namelijk 20,8% van de supermarkten slecht bereikbaar. In tegenstelling tot Flevoland scoort Noord-Holland het beste. Daar was slechts 11,5% van de supermarkten slecht bereikbaar. De supermarkt met de meeste gemiste oproepen is de Makro in Nuth. Zij misten 79 telefoontjes.

Goede cijfers

Over het algemeen zijn de cijfers uit het onderzoek relatief goed, vindt Dirk Lentjes manager van Places Antwoordservice. "Het is voor veel supermarkten belangrijk om hoog te scoren op de klantenservice. Op die manier kunnen de ketens zich onderscheiden van concurrenten. Naast een goede klantenservice in de winkel is telefonische bereikbaarheid dan ook van belang. Voor supermarkten in Flevoland is hier nog ruimte voor verbetering."

Percentage slecht bereikbaar per provincie

Flevoland: 20,8%

Groningen: 19,2%

Friesland: 18,3%

Drenthe: 16,4%

Limburg: 15,9%

Noord-Brabant: 15,8%

Zeeland: 15,3%

Utrecht: 14,9%

Overijssel: 14,4%

Gelderland: 13,9%

Zuid-Holland: 12,6%

Noord-Holland: 11,5%

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!