Places logo
Menu

Stijgende omzet: ook voor u?

Stijgende omzet: ook voor u?

Zag u ook uw omzet stijgen in de maand juni? De omzet in de detailhandel is gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Volgens het Centraal Bureau van de Statistiek was de omzet dit jaar in juni 1,7 procent hoger dan de omzet vorig jaar in juni. Benieuwd naar welke sectoren beter of juist minder presteerden? Places.nl vertelt het u in deze blog.

Constante prijzen

De prijzen bleven ongeveer even hoog, maar het aantal verkopen groeide met 1,8 procent. Zowel food- als non-foodartikelen werden meer verkocht. Ook online werd fors meer omgezet met een gemiddelde groei van 19 procent. Winkels die online verkopen als nevenactiviteit, hadden een stijging in omzet van 14 procent. Bij webwinkels, die als hoofdactiviteit verkopen via internet hebben, steeg de omzet zelfs 23 procent.

Voedingsmiddelen

De omzet van voedings- en genotmiddelen steeg zelfs nog meer. Deze was 2,6 procent hoger dan een jaar eerder. Er werden 0,8 procent meer artikelen verkocht en de boodschappen werden 1,7 procent duurder, wat resulteerde in een 2,6 procent hogere omzet. In supermarkten groeide de omzet net wat harder dan in speciaalzaken.

Non-food

De sector non-food presteerde iets minder goed dan de food-sector. De omzet in de non-food sector steeg maar met 0,6 procent. Verkopen namen daar met 0,7 procent toe en prijzen waren ongeveer gelijk aan het jaar daarvoor. Diverse branches stegen met hun omzet. Zo scoorde woninginrichting met een 10% stijging in omzet. Kledingwinkels, doe-het-zelfzaken en drogisterijen stegen in hun verkopen.

Elektronica

De branche consumentenelektronica presteerde wat minder dan het jaar daarvoor, maar de omzet daalde daarentegen wel minder dan de maand daarvoor. Ook huishoudelijke artikelen werden minder verkocht dan het jaar daarvoor.

Meer nieuws

Wilt u meer nieuws of informatie lezen voor ondernemers? Houd dan de Places blogpagina in de gaten. Hier vindt u dagelijks nieuwe blogs over relevante ontwikkelingen voor ondernemers. Wilt u meer weten over wat Places voor u kan betekenen? Neem contact op via 024-3555299, wij lichten u graag in over de mogelijkheden!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!