Places logo
Menu

Sterke productteksten schrijven: zo doet u dat!

Sterke productteksten schrijven: zo doet u dat!

Een klant die voor uw winkelruit naar een product staat te kijken, is meestal makkelijk te overtuigen. Online gaat het eigenlijk net zo: een potentiële klant bezoekt uw website op zoek naar een dienst of een bepaald product. Bij het overtuigen komt dan wel wat meer kijken, want u kunt online niet zo makkelijk inspelen op iemands behoeften. Places.nl vertelt u hoe u websitebezoekers wél kunt overtuigen, namelijk door het schrijven van een goede producttekst.

Relevantie

Grote lappen tekst werken niet. Begin dus eerst met het verzamelen van relevante informatie over uw product of dienst. Dat zijn niet alleen beschrijvingen van het product zelf, maar ook verkoopaantallen en de voordelen ten opzichte van concurrerende producten of bedrijven. Bedenk daarbij welke informatie relevant is voor uw doelgroep en laat onnodige feiten buitenwege.

Structuur

Zorg dat er een goede structuur in de tekst zit, waardoor de bezoeker blijft lezen. Een goede tekst is zo logisch dat de potentiële klant zonder teveel nadenken geleid wordt naar een aankoop. Door korte zinnen te gebruiken kunt u ervoor zorgen dat de tekst makkelijk te volgen is. Schrijf de tekst niet in een keer maar kijk later nog eens kritisch of er zinnen zijn die krachtiger en zo korter gemaakt kunnen worden. Laat een ander de tekst even doorlezen, zodat u zeker weet dat hij goed te begrijpen is. Trek uw lezers met sociale bewijskracht over de streep, door beoordelingen van bestaande klanten te tonen.

Woordgebruik

Het overtuigen doet u met de woordkeuze. Gebruik veel positieve woorden en vermijd woorden met een negatieve lading, omdat die apart verwerkt worden in de hersenen en zo invloed kunnen hebben op het koopgedrag van uw klant. Voordelen kunt u versterken door bijvoegelijke voornaamwoorden te gebruiken. Houd het taalgebruik echter wel concreet. Creativiteit is goed, maar niet bij het schrijven van een pakkende tekst.

Uiterlijk

Naast een goede inhoud, moet de tekst er ook uitdagend uitzien om te lezen. Zorg er daarom voor dat uw website professionaliteit uitstraalt en dat verschillende onderdelen zoals productinformatie makkelijk te vinden zijn. Deel de tekst op in alinea's van maximaal 4 zinnen met witregels, waardoor de tekst minder lang oogt. Kies pakkende en beschrijvende tussenkopjes en sluit af met een een samenvattend lijstje van de belangrijkse punten. Merkt u dat veel website bezoekers geen aankoop doen? Kijk dan eens kritisch naar uw teksten. Mogelijk zijn die dan te lang of langdradig, waardoor de lezer afhaakt.

Heeft u hulp nodig bij het maken van een professionele website? Het Places team kan uw website voor u instellen, zodat u meteen vindbaar bent door nieuwe klanten. Voor meer informatie over deze dienst kunt u gerust vrijblijvend contact opnemen met 024 - 3555299. Voor adverteren op Telefoonboek.nl en Openingstijden.com kunt u ook bij Places.nl terecht: daarmee bereikt u 6,6 miljoen potentiële klanten!

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!