Places logo
Menu

Stelen op de werkvloer: hoe gaat u daarmee om?

Stelen op de werkvloer: hoe gaat u daarmee om?

Het komt helaas vaker voor. Werknemers die hier en daar wat kantoorartikelen mee naar huis nemen. Al zijn het vaak maar kleine dingen, het blijft kwalijk en op den duur geeft het uw bedrijf veel verlies. Maar hoe komt het dat uw werknemers van u stelen? En vooral: hoe kunt u uw bedrijf zo inrichten dat dit niet meer gebeurt? Places.nl geeft u 7 tips voor het inrichten van uw bedrijf, zodat uw werknemers niet in de verleiding komen iets mee te nemen naar huis.

1. Zichtbaarheid

Wanneer wordt gedacht dat iets niet zichtbaar is, wordt er eerder gefraudeerd. Leg uw waardevolle spullen niet in een achteraf hoekje, maar zorg dat uw werknemers gezien kunnen worden binnen het bedrijf bij het stelen van waardevolle bedrijfsspullen.

2. Omgeving

Wanneer de werkomgeving niet goed verzorgd is en alles er rommelig bij ligt, zal er ook eerder door werknemers niet zoveel aandacht worden besteed aan het goed behandelen van diezelfde omgeving. Ook komt het "voor wat hoort wat" principe hierbij kijken. Wanneer u uw werknemers een prettige werkomgeving biedt, zullen zij ook geneigd zijn iets terug te doen. Dit principe werkt helaas ook andersom. Wanneer u de werkomgeving niet schoon houdt, wordt er makkelijker een nietmachine in de tas gestopt.

3. Grote groepen

Werknemers voelen zich niet altijd geroepen om hun collega's aan te spreken. Dit geldt vooral wanneer de groep waarin zij werken groot is. Hoe groter de groep, hoe minder er wordt aangesproken op dit gedrag. Het kan dus veel voor u opleveren als u uw werknemers in kleine groepjes laat werken, waardoor de sociale controle hoog blijft.

4. Macht

Ook blijkt dat werknemers met veel macht makkelijker liegen over verkeerde dingen die zij hebben gedaan, dan werknemers die geen macht hadden. Dit is een belangrijk punt om mee te nemen bij het aanstellen van werknemers als bijvoorbeeld teamleiders.

5. Regels

Regels zijn vaak een fijne houvast bij het werken in een bedrijf. Maar te veel regels zorgt voor het vervagen van het eigen verantwoordelijkheidsgevoel. Geef uw werknemers dus nog het gevoel dat zij zelf goed zijn voor de zaak, in plaats van alleen het volgen van al uw regeltjes.

6. Straffen

Wanneer u onredelijk hoge straffen heeft staan op relatief kleine vergrijpen, werkt dit averechts. Denk aan een uur loonsvermindering voor het nemen van 3 extra pauzeminuten. Als de straf buiten proportie is, houden werknemers zich aan de regels uit angst. Wanneer u juist lage straffen oplegt, voelt de werknemer zich zelf verantwoordelijk voor het goede gedrag dat hij toont.

7. Tijdsdruk

Soms lijkt het zinvol om een target aan het werk te verbinden of tijdsdruk toe te voegen. Echter, dit zorgt voor meer fraude. Mensen die een beloning kregen gekoppeld aan een target, liegen vaker over deze prestaties, dan mensen die gewoon een bepaald bedrag krijgen voor al het werk.

Places.nl heeft een manier voor u om binnen uw bedrijf de tijdsdruk te verminderen. Wanneer de telefoon constant gaat en dit het werk van uw werknemers onderbreekt is dit niet altijd bevorderend voor het ervaren van tijdsdruk. Hiervoor is een oplossing, namelijk de antwoordservice van Places.nl. Onze werknemers nemen netjes voor uw werknemers de telefoon op en het bericht komt bij u binnen wanneer zij er tijd voor hebben. Bel nu voor een voorbeeldgesprek 024 - 2031007. Hier ervaart u direct hoe wij de telefoon voor u opnemen.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!