Places logo
Menu

Sportwinkels telefonisch vrijwel onbereikbaar

Sportwinkels telefonisch vrijwel onbereikbaar

In contact komen met een sportwinkel is niet altijd even makkelijk. Maar liefst 77,5% is telefonisch onbereikbaar. Dit blijkt uit een onderzoek van Telefoonboek.nl naar de telefonische bereikbaarheid van sportwinkels.

Consumentenbeoordelingen

Op Telefoonboek.nl staan alle sportwinkels vermeld. Consumenten kunnen hier aangeven of ze de betreffende bedrijven telefonisch hebben kunnen bereiken. Bij maar liefst 77,5% is aangegeven dat een bepaalde drogisterij één of meerdere keren telefonisch niet bereikbaar is geweest.

"Het is voor te stellen dat dit percentage zo hoog is", aldus Joost Nijensteen, Business Manager van Telefoonboek.nl. "Medewerkers van een sportwinkel zijn voornamelijk bezig met de klanten in de zaak. Hierdoor is een oproep zo gemist."

Verlies van omzet

Telefonische onbereikbaarheid blijft niet zonder directe gevolgen. Joost: "Uit ander onderzoek blijkt o.a. dat één op de vier bij geen gehoor direct overstapt naar een concurrent. Hierdoor lopen de onbereikbare sportwinkels een aardig aantal potentiële klanten mis. Men gaat zo naar de concurrent. Dit kan cruciaal zijn voor de omzet."

Telefonische onbereikbaarheid van sportwinkels is cruciaal voor de omzet.Joost Nijensteen, Business Manager
Over TelefoonboekMet 6,6 miljoen bezoekers per maand is Telefoonboek een van de grootste websites van Nederland met bedrijfsinformatie. Het netwerk van Telefoonboek bestaat uit Telefoonboek.nl, Openingstijden.com en diverse applicaties, en bevat gegevens van ruim 1,3 miljoen Nederlandse bedrijven. Ondernemers kunnen zelf hun bedrijfsgegevens aanpassen en aanvullen en hiermee hun lokale vindbaarheid vergroten. In de periode mei tot en met december 2012 hebben ruim 19.000 bedrijven hun gegevens ingevuld of aangepast. Telefoonboek is opgericht in 2004 en bestaat uit ongeveer 20 medewerkers.

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!