Places logo
Menu

Sportscholen kunnen nieuwjaarsdrukte niet aan

Sportscholen kunnen nieuwjaarsdrukte niet aan

Sportscholen lijken de drukte van nieuwe klanten aan het begin van het nieuwe jaar niet aan te kunnen. Maar liefst 87% van alle Nederlandse sportscholen is telefonisch onbereikbaar. Dit blijkt uit een onderzoek van Telefoonboek.nl naar de telefonische bereikbaarheid van sportscholen.

Consumentenbeoordelingen

Op Telefoonboek.nl staan alle sportscholen vermeld. Consumenten kunnen hier aangeven of ze de betreffende bedrijven telefonisch hebben kunnen bereiken. Bij maar liefst 87% is in de periode rond de jaarwisseling aangegeven dat een bepaalde vestiging één of meerdere keren telefonisch niet bereikbaar is geweest. "Het is voor te stellen dat dit percentage zo hoog is", aldus Joost Nijensteen, Business Manager van Telefoonboek.nl. "Voornemen nummer één van de meeste mensen is om te gaan sporten in het nieuwe jaar. Dit kan de nodige drukte met zich meebrengen waardoor oproepen gemist worden. Tevens hebben medewerkers van een sportschool meerdere taken, zoals het adviseren van de aanwezige sporters en toezicht houden op de toestellen. Ook hierdoor is een oproep zo gemist."

Verlies van omzet

Telefonische onbereikbaarheid blijft niet zonder directe gevolgen. Joost: "Uit ander onderzoek blijkt dat één op de vier bij geen gehoor direct overstapt naar een concurrent. Hierdoor lopen de onbereikbare sportscholen een aardig aantal potentiële klanten mis. Men stapt zo naar een andere sportschool. Dit kan cruciaal zijn voor de omzet."

Sportscholen lijken de nieuwjaarsdrukte niet aan te kunnen. Dit kan cruciaal zijn voor de omzet.Joost Nijensteen, Business Manager

Over TelefoonboekMet 6,6 miljoen bezoekers per maand is Telefoonboek een van de grootste websites van Nederland met bedrijfsinformatie. Het netwerk van Telefoonboek bestaat uit Telefoonboek.nl, Openingstijden.com en diverse applicaties, en bevat gegevens van ruim 1,3 miljoen Nederlandse bedrijven. Ondernemers kunnen zelf hun bedrijfsgegevens aanpassen en aanvullen en hiermee hun lokale vindbaarheid vergroten. Inmiddels hebben 50.000 bedrijven hun gegevens ingevuld of aangepast. Telefoonboek is opgericht in 2004 en bestaat uit ongeveer 20 medewerkers.

Ontdek Places Antwoordservice

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!