Places logo
Menu

Speelgoedwinkels nog niet klaar voor feestdagen

Speelgoedwinkels nog niet klaar voor feestdagen

De Nederlandse speelgoedwinkels lijken nog niet helemaal gereed te zijn voor de feestdagen. Uit cijfers van Telefoonboek.nl blijkt namelijk dat momenteel 79% van de meer dan 1100 beoordeelde speelgoedwinkels telefonisch niet bereikbaar is.

Geen gehoor

Op Telefoonboek.nl staan alle Nederlandse speelgoedwinkels vermeld en bezoekers kunnen hier aangeven of ze deze telefonisch hebben kunnen bereiken. Van de meer dan 1100 beoordeelde speelgoedwinkels blijkt 79% één of meerdere keren telefonisch onbereikbaar te zijn geweest. "Een hoog, maar verklaarbaar percentage", aldus Joost Nijensteen, Business Manager van Telefoonboek.nl.

"Het is goed voor te stellen dat bepaalde speelgoedwinkels regelmatig telefonisch onbereikbaar zijn. Zo hebben zelfstandige speelgoedwinkels niet zoveel mensen in dienst zoals bij de grote speelgoedzaken. Bij deze kleinere winkels kan één man personeel niet tegelijkertijd klanten in de zaak helpen en potentiële klanten aan de telefoon te woord staan."

Overstap naar concurrent

Het niet beantwoorden van de telefoon blijft voor een bedrijf niet zonder directe gevolgen. Joost: "Uit ander recent onderzoek blijkt dat één op de vier bij geen gehoor direct overstapt naar een concurrent. Hierdoor lopen de onbereikbare speelgoedwinkels een aardig aantal potentiële klanten mis. Dit kan cruciaal zijn voor de omzet met de feestdagen voor de deur."

Met de feestdagen voor de deur is het voor de omzet van speelgoedwinkels van belang dat ze telefonisch goed bereikbaar zijn.Joost Nijensteen, Business Manager
Over TelefoonboekMet 5,8 miljoen bezoekers per maand is Telefoonboek een van de grootste websites van Nederland met bedrijfsinformatie. Het netwerk van Telefoonboek bestaat uit Telefoonboek.nl, Openingstijden.com en diverse applicaties, en bevat gegevens van ruim 1,3 miljoen Nederlandse bedrijven. Ondernemers kunnen zelf hun bedrijfsgegevens aanpassen en aanvullen en hiermee hun lokale vindbaarheid vergroten. Inmiddels hebben 50.000 bedrijven hun gegevens ingevuld of aangepast. Telefoonboek is opgericht in 2004 en bestaat uit ongeveer 20 medewerkers.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!