Places logo
Menu

Social media in handen van adverteerders

Social media in handen van adverteerders

Platformen zoals Ello, Bubblews en Tsu, kent u ze al? Het zijn socialmediaplatformen die snel aan populariteit lijken te winnen. Ze kiezen voor een andere strategie als het bekende Facebook en Twitter en zijn gebaseerd op het gegeven dat socialmediagebruikers er genoeg van hebben om overspoeld te worden met allerlei advertenties, en dat gegevens rondom het persoonlijke profiel worden verhandeld. Maar wat houdt deze strategie nou precies in? Places.nl vertelt het u in deze blog.

Geld verdienen als socialmediagebruiker

Deze nieuwe socialmediaplatformen richten zich op het uitkeren van geld aan gebruikers in plaats van dat ze er geld aan verdienen. Hoe? De platformen zijn in handen van adverteerders en de gebruikers van deze platformen verdienen geld met het generen van traffic naar hun profiel. In ruil daarvoor mogen zij vrij aan de gebruikers adverteren. Hierdoor zijn de gebruikers niet het product, maar gaan zij bewust samenwerkingen aan met adverteerders.

Ello: simpel en zonder advertenties

Een groeiend voorbeeld van zo'n nieuw socialmediaplatform is Ello. Ello is als het ware een combinatie van Facebook, Twitter en Tumblr. Gebruikers kunnen korte berichten met tekst en foto's plaatsen, die vervolgens in een tijdlijn aan vrienden verschijnen. Het platform heeft een simpel design en gebruikt het minimaal nodige aan tekst. Ello wint veel aan populariteit, omdat er geen advertenties op staan en persoonlijke gegevens niet verkocht worden aan adverteerders. Hoe het platform dan wel zijn geld verdient? Door donaties van leden en door het aanbieden van speciale functies die, naast het in principe volledige kosteloze platform, wel om een bijdrage vragen. Bijvoorbeeld video-integratie en het versturen van privéberichten. Ello

De social media van de toekomst?

Het privacyvriendelijke Ello zet zich dus doelbewust af tegen Facebook, omdat via Facebook het persoonlijke netwerk in handen zou zijn van adverteerders en de gebruiker het product is dat wordt gekocht en verkocht. Hoe succesvol soortgelijke platformen die in handen van adverteerders zijn daadwerkelijk zullen worden, zal blijken uit gegevens die laten zien hoeveel gebruikers daadwerkelijk actief worden.

Meer socialmedia-actualiteiten op Places

Naast de diensten die Places u als ondernemer aanbiedt via Telefoonboek.nl, Beste.nl, Openingstijden.com en met de Places Antwoordservice, bent u bij ons ook aan het juiste adres voor relevante blogonderwerpen. Zo vindt u bij ons de meest actuele informatie over social media, maar ook over marketingen bijvoorbeeld handige financiële onderwerpen. Houd Places.nldus goed in de gaten! Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met onze servicedesk via 024 - 3555299. Wij helpen u graag.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!