Places logo
Menu

Slimme spraakassistent van Google is vanaf vandaag Nederlandstalig

Slimme spraakassistent van Google is vanaf vandaag Nederlandstalig

Vanochtend om 6.00 uur is de uitrol van Google Assistent in het Nederlands begonnen. Dit betekent dat Nederlandse gebruikers vanaf vandaag Google Assistent kunnen gebruiken. Verschillende Nederlandse bedrijven zijn al opgenomen in de dienst waardoor het nog makkelijker wordt om online aankopen te doen.

Gebruik van Google Assistent

Internetgebruikers kunnen vanaf nu naast het typen van een zoekopdracht in Google, ook een zoekopdracht hardop uitspreken met Google Assistent. Google Assistent zal daar vervolgens een gesproken antwoord op geven. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld het weerbericht vragen of muziek aanzetten. Er zijn verschillende speciale aanpassingen voor de Nederlandse versie gemaakt. Zo herkent de Assistent woorden als 'Appie' voor Albert Heijn en 'appen' als het versturen van een Whatsapp-bericht.

Google Actions

Verschillende bedrijven in Nederland hebben zogeheten Actions gemaakt voor de Google Assistent. Zo heeft Jumbo een boodschappendienst opgenomen in de Nederlandstalige Google Assistent. Klanten kunnen dan in Google Assistent aangeven dat zij met Jumbo willen praten, vervolgens kunnen zij een product noemen en daarmee hun digitale boodschappenlijstje aanvullen. Hiernaast zijn onder anderen ook winkels als Albert Heijn en Bol.com bereikbaar via Google Assistent.

Verschil met Apple's Siri

Google Assistent doet veel mensen waarschijnlijk denken aan Apple's Siri. Siri is ook een spraakassistent die al vanaf oktober 2011 beschikbaar is op Apple apparaten. Hoewel de twee op elkaar lijken zijn er een aantal verschillen. Het grootste verschil is dat Google Assistent een losse app is, dit betekent dat gebruikers de app moeten downloaden. Vervolgens moeten zij inloggen met hun Google-account. Apple's Siri is al standaard aanwezig op de iPhone en iPad. Google Assistent is voorlopig alleen nog op mobiele telefoons beschikbaar.

Foto: Bigstock

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!