Places logo
Menu

Slechts een tiende fotografiebedrijven heeft beveiligde website

Slechts een tiende fotografiebedrijven heeft beveiligde website

Websites die beveiligd zijn worden beter beoordeeld door Google op het gebied van online vindbaarheid. Wanneer websites in het bezit zijn van een SSL-certificaat worden zij namelijk hoger geplaatst in de ranking. Google probeert op die manier het gebruik van beveiligde websites te stimuleren. Ook toont Google tegenwoordig een waarschuwing wanneer er geen sprake is van een veilige verbinding. Een dergelijke verbinding is namelijk van belang voor het waarborgen van de online privacy van bezoekers. Maar is dat bij alle bedrijven en branches ook het geval? Telefoonboek.nl vroeg zich af of fotografiebedrijven inspelen op online ontwikkelingen en onderzocht hoeveel fotografen uit haar database voldoen aan deze online beveiliging.

Wat is SSL?

Door een SSL-verbinding ontstaat er een gecodeerde verbinding tussen de computer van een bedrijf en een bezoeker. Zo zijn bedrijven met een SSL-certificaat in het bezit van een bestand waardoor een beveiligde verbinding kan plaatsvinden tussen de website en bezoeker. Door dit bestand is het niet mogelijk voor derden, zoals hackers, om mee te kijken met gedeelde en ingevoerde informatie op de website. Maar hoe weten bezoekers of er sprake is van een beveiligd verbinding? Door te kijken naar de URL van de website kunnen bezoekers dit vrij gemakkelijk controleren. Wanneer er voorafgaand aan de URL een (groen) hangslotje wordt weergegeven en de URL begint met de letters "https" dan is een website beveiligd. Wordt er geen hangslotje weergegeven en begint een URL met de letters "http" dan is een website niet beveiligd en kan de online privacy niet gegarandeerd worden. Er bestaat namelijk een kans dat derden gedeelde informatie kunnen inzien.

Beveiligde websites fotografiebedrijven

Van de 7.607 bedrijven die geregistreerd staan bij Telefoonboek.nl in de categorie "fotografie" en een werkende website hebben, bleken slechts 746 websites in het bezit te zijn van een SSL-certificaat. Dat betekent dat slechts 9,8% van de websites online beveiligd is en het overgrote gedeelte (90,2%) niet in het bezit lijkt te zijn van een SSL-certificaat. Daardoor lijkt er bij deze websites een mogelijkheid te bestaan dat de online privacy van bezoekers niet gegarandeerd wordt. Wel is het mogelijk dat pagina"s waar persoons- of betaalgegevens worden ingevoerd zich achter een (vaak externe) beveiligde verbinding bevinden. De hoofpagina"s daarvan zijn echter niet in het bezit van een SSL-certificaat waardoor gegevens die daar worden ingevuld niet per definitie veilig zijn.

Online beveiliging steeds belangrijker

Dat online beveiliging steeds belangrijker wordt, stelt ook Ronny Oonk, manager van Places Websites. "Een website waarop potentiële klanten informatie kunnen vinden over een organisatie of online een afspraak kunnen maken, is tegenwoordig onmisbaar. Zowel grotere als kleinere bedrijven worden verwacht in het bezit te zijn van een website. Maar niet alleen het hebben van een website, ook het beveiligen van een website wordt steeds belangrijker. Consumenten worden steeds vaker gewaarschuwd wanneer zij een onbeveiligde website bezoeken en dat kan hen afschrikken. Voor fotografiebedrijven is het van belang om in het bezit te zijn van een SSL-certificaat om zo de betrouwbaarheid van hun website te vergoten en meer nieuwe klanten aan te trekken.

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!