Places logo
Menu

Slechts 4% van de websites van boekhouders voldoet aan de gestelde veiligheidseisen

Slechts 4% van de websites van boekhouders voldoet aan de gestelde veiligheidseisen

Laat u uw administratie ook doen door een boekhouder? Tegenwoordig hebben de meeste boekhouders een eigen website om online gevonden te worden. U kunt op deze websites de verschillende aangeboden diensten bekijken, reviews lezen en contact opnemen met het bedrijf. Voldoen de websites van boekhouders wel aan de gestelde eisen? Places Nieuws zocht het voor u uit.

Veilige websites

Cyber security en data privacy zijn tegenwoordig steeds belangrijker geworden. Zeker wanneer u online uw gegevens moet invullen. Handig is dan ook om naar de URL te kijken wanneer u dit wilt doen. HTTPS staat voor HyperText Transfer Protocol Secure en zorgt voor een versleutelde communicatie met een webserver. Een HTTP-verbinding biedt ook communicatie met een webserver, maar is niet versleuteld. Van het aantal onderzochte websites van boekhouders blijkt maar 4% te beschikken over een HTTPS-verbinding. Meer dan 90% van de websites beschikt dus niet over een goede beveiliging.

HTTPS

Voor een HTTPS-verbinding is een SSL-certificaat nodig. SSL staat voor Secure Socket Layer en wordt op de server geplaatst waar de website wordt gehost. Dit certificaat zorgt dus voor de validiteit van uw website. Door HTTPS te gebruiken kunt u de data van uw bezoekers beschermen, maar wordt u ook beter gevonden door Google. Google pleit voor een veilig web en laat websites met een HTTPS-beveiliging daarom ook hoger eindigen in de ranking.

Responsive webdesign

Een responsive webdesign betekent dat uw website meeschaalt met het beeldscherm waarop uw website bezocht wordt. Uw website is dus toegankelijk en goed leesbaar op onder andere desktops, tablets en smartphones. Volgens marktonderzoeksinstituut GfK bezitten 12,6 miljoen Nederlanders een smartphone. Het is daarom zeer belangrijk dat uw website beschikt over een responsive design. Uit het onderzoek dat Places.nl heeft uitgevoerd is gebleken dat 35% beschikt over een website met een responsive design en 65% dit dus niet heeft. Het grootste deel van de boekhouders heeft dus een website die niet goed leesbaar is vanaf diverse beeldschermen.

Wilt u een goedwerkende website met een beveiligde verbinding middels SSL, een responsive webdesign en een eigen domeinnaam? Laat dan uw website maken door Places en ervaar de vele voordelen.

Vraag informatie aan

In het onderzoek is gekeken naar websites van boekhouders die geregistreerd staan op Telefoonboek.nl. Telefoonboek.nl is een online bedrijvengids waar bezoekers contactinformatie over bedrijven kunnen vinden. In totaal zijn er 3.729 websites van geregistreerde boekhouders beoordeeld op online veiligheid en responsiveness.

Foto: Pixabay

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!