Places logo
Menu

31,2% secretariaatsdiensten in bezit werkende website

31,2% secretariaatsdiensten in bezit werkende website

Wanneer ondernemingen onvoldoende middelen hebben om vast personeel in dienst te nemen voor administratief werk en tegelijkertijd zelf geen tijd hebben om dit af te handelen dan kunnen secretariaatsdiensten een uitkomst bieden. Secretariaatsdiensten kunnen verlichting bieden bij taken zoals agendabeheer, notuleren of financiële administratie. Voordat een secretariaatsdienst ingehuurd wordt, zal er waarschijnlijk eerst online research worden gedaan naar de mogelijkheden. Maar zijn secretariaatsdiensten zich bewust van het belang van online aanwezigheid? Telefoonboek.nl onderzocht daarom het aantal werkende websites van secretariaatsdiensten uit haar database.

Onderzoek

In totaal zijn 2.450 bedrijven onderzocht op een werkende website die bij Telefoonboek.nl geregistreerd staan in de categorie 'Secretariaatsdiensten'. Belangrijk daarbij is dat organisaties in het bezit van een URL, maar zonder werkende webpagina als 'niet werkend' werden meegeteld in dit onderzoek. Bij 779 secretariaatsdiensten bleek uiteindelijk sprake te zijn van een werkende website, hetgeen neerkomt op 31,2% van de onderzochte bedrijven. Daarmee lijkt het merendeel van de secretariaatsdiensten (68,8%) niet online vindbaar via een werkende website. Het is wel mogelijk dat deze bedrijven online vindbaar zijn via een overkoepelende website of via online bedrijfsvermeldingen. Toch lijkt er voor het grootste gedeelte van de secretariaatsdiensten verbeteringen mogelijk op het gebied van online vindbaarheid en aanwezigheid via een werkende website.

Responsive

Daarnaast is er ook getest op responsiveness. Want niet alleen een werkende website, maar ook een responsive webdesign is aan te raden. Dit komt doordat een responsive website automatisch meebeweegt met de schermgrootte van het apparaat waarop de website getoond wordt. Hierdoor is een website gebruiksvriendelijk en leesbaar voor zowel desktop als mobiel en tablet. Zeker nu het aantal mobiele zoekopdrachten blijft toenemen, is naast een werkende website ook een responsive webdesign aan te raden. Vanwege het gebruiksgemak worden deze websites namelijk als relevant gezien door zoekmachines als Google. Dit heeft als gevolg dat deze websites hoger worden geplaatst in de Google ranking en daarmee gemakkelijker vindbaar zijn. Ook zullen bezoekers websites met een responsive design langer en vaker bezoeken vanwege de leesbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. 93,9% van de secretariaatsdiensten met een werkende website bleek ook in het bezit te zijn van een responsive webdesign. Daarmee lijkt dit gedeelte van de secretariaatsdiensten zich bewust te zijn van de vele voordelen die een werkende én responsive website met zich meebrengt.

Online mogelijkheden

Volgens Ronny Oonk, manager van Places Websites liggen er nog veel kansen voor secretariaatsdiensten als het aankomt op online aanwezigheid. "Als blijkt dat er slechts 31,2% van de geregistreerde secretariaatsdiensten een werkende website heeft, dan lijkt het erop dat veel ondernemingen kansen laten liggen als het aankomt op online dienstverlening. Voordat bedrijven en ondernemers een secretariaatsdienst inhuren, zullen zij online research doen. Een werkende website kan dienen als online visitekaartje en moet duidelijk, overzichtelijk en professioneel zijn. Ontbreekt een werkende website, dan lopen bedrijven waarschijnlijk potentiële klanten mis."

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Places Lokale SEO!