Places logo
Menu

Slechts 21,6% ondernemerswebsites gebruikt Google Maps

Slechts 21,6% ondernemerswebsites gebruikt Google Maps

Google Maps is niet alleen een handige functie om te gebruiken als navigatiesysteem naar een onbekend adres of om een nieuwe stad mee te verkennen: ook kan het uw bedrijf helpen de vindbaarheid te verbeteren. Veel ondernemers gebruiken het digitale kaartje al op hun website. Zo weten klanten de weg naar het bedrijf te vinden wanneer ze in de buurt zijn. Maar hoeveel bedrijven maken hier nu daadwerkelijk gebruik van? Telefoonboek.nl dook in de statistieken en zocht het uit.

Onderzoek

Telefoonboek.nl onderzocht 419.839 websites uit haar database. Hierbij werd gekeken of er op één van de pagina's een Google Maps-kaartje werd gevonden. Dit was bij 90.522 bedrijven het geval. Dit komt neer op zo'n 21,6% van de gevallen. Bij 329.317 websites werd er op geen enkele pagina Google Maps gevonden. Het merendeel van de ondernemerswebsites, zo'n 78,4%, maakt dus nog geen gebruik van Google Maps.

Opvallend weinig

Dat nog geen kwart van de ondernemers gebruik maakt van Google Maps, is een opvallende zaak. Dat vindt Ronny Oonk, manager van Places Websites en onderzoeker van Telefoonboek.nl: "Google Maps geeft je website op een eenvoudige manier een professionelere uitstraling. Ook zorgt het ervoor dat het bedrijf beter te vinden is, vooral voor lokale klanten die makkelijk even langs kunnen wippen. Het plaatsen ervan is gratis, dus eigenlijk gek dat zo weinig bedrijven hier gebruik van maken."

Places Websites geeft bedrijven de kans om op een eenvoudige en goedkope manier een website aan te maken. Wilt u ook een website aanmaken voor uw bedrijf? Kijk dan snel naar de mogelijkheden

Hoe kun jij je bedrijf
laten groeien?

Gratis adviesgesprek

Wij helpen ondernemers groeien! Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Plan een gratis adviesgesprek in met onze adviseur.

Plan een gratis adviesgesprek

Meer weten over een adviesgesprek

Gratis adviesgesprek
  • 100% gratis en vrijblijvend
  • Marketingadvies op maat
  • Geen verplichtingen
Google Reviews 4,5
starstarstarstarstar_half

Ook optimaal vindbaar en bereikbaar zijn? Zet je bedrijf op de kaart met Alles-in-1!